23948sdkhjf

Boligprojekt får nyt liv efter entreprenørs konkurs

Dansk Boligbyg vinder totalentreprisen på boligprojekt, der gik i stå med Aarhus-entreprenørs konkurs i foråret 2022

OK-Fonden har fundet entreprenøren, som skal færdiggøre et større antal seniorboliger i Gilleleje i Nordsjælland.

Valget er faldet på Dansk Boligbyg, der har overtaget totalentreprisen og dermed skal bygge de nu 42 ”Boliger for Livet” ved siden af plejehjemmet OK-Fonden Bavne Ager.

”Boliger for Livet” er en type seniorboliger, hvor man har mulighed for at blive boende hele livet, også hvis man får behov for hjælp og pleje.

Byggeriet i Gilleleje blev bremset, da den oprindelige totalentreprenør, Q-Construction, gik konkurs i maj 2022.

Da konkursen ramte, var den aarhusianske entreprenør aktiv på små 10 byggepladser landet over. Nogle steder var de knapt nok i jorden, andre steder var afleveringstidspunktet meget tæt på, fortalte kurator Søren Christensen Volder dengang til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Siden konkursen har OK-Fonden forhandlet med kurator for at sikre de ufærdige bygninger og byggematerialerne, ligesom der sideløbende er blevet arbejdet på at finde en ny totalentreprenør. Det er altså nu lykkedes, og byggeriet er gået i gang igen.

Ny tid og form

Q-Construction vandt den indbudte licitation på seniorboligerne i Gilleleje tilbage i januar 2021. Dengang lød planen, at boligerne skulle tages i brug i sensommeren 2022.

Nu er forventningen ifølge OK-Fonden, at byggeriet kan stå færdigt i efteråret 2024, hvor de første beboere kan flytte ind.

I processen med at genstarte byggeriet er projektet også blevet ændret.

Den oprindelige plan om 24 boliger og et fælleshus samt 16 ”Boliger for Livet” er ændret. Bofællesskab og fælleshus er taget af bordet, så der alene bliver tale om 42 seniorboliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141