23948sdkhjf

Licitationen mener: Deltidsarbejde er da også en mulighed i byggeriet

Regeringen vil have danskerne til at arbejde mere. Ikke kun for at øge udbuddet af arbejdskraft, men også for at kunne fylde statskassen med ekstra skattekroner. Der skal nemlig, ifølge regeringen, flere penge til at opretholde og udvikle velfærdssamfundet.

Desværre virker det som om, at regeringen er både talblind og tonedøv. Der pumpes flere penge i velfærdssamfundet – altså den offentlige sektor – end nogensinde før. Og velfærdssamfundet er alligevel truet, og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft.

Mange kloge hoveder har gennem årene givet skiftende regeringer gode råd til, hvordan man kan øge udbuddet af arbejdskraft i byggebranchen. Uden resultat. Derfor er virksomhederne i fuld gang med selv at finde løsninger. Og det handler ikke om at øge arbejdstiden for den enkelte, men om langt hen ad vejen at imødekomme medarbejdernes ønsker i forhold til arbejdstid og øvrige arbejdsvilkår. Løsningen er nemlig ikke at arbejde mere, men at arbejde smartere og at ledelse og medarbejdere sammen skaber fleksible og effektive rammer. Sådan nogle virksomheder vil danskerne gerne arbejde for. På fuld tid eller på deltid.

Undersøgelser viser, at op imod en tredjedel af arbejdstiden på byggepladserne er spildtid og ventetid. Sat på spidsen kan man altså ved at reducere spildtid og ventetid måske løse branchens akutte mangel på arbejdskraft. Helt uden indblanding fra politikerne, som så til gengæld kan bruge samme recept i den offentlige sektor og på den vis sikre velfærdssamfundet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11