23948sdkhjf

Kamp mod skimmelangreb er slut på universitetshospital

Den afgørende kontrol venter først om et år

Saneringen efter et massivt skimmelangreb på Nyt Odense Universitetshospital er slut. Det berørte 400 rum og 200 toiletkabiner på supersygehuset og tog et år.

Det skriver Fyens.dk.

Nu venter kontrolfasen. Den gælder alt, hvad der kan være berørt af skimmel; vægge, lofter, gulve med mere. Er det tegn på, at saneringen ikke er tilstrækkelig, gennemfører man en ny kontrol:

- Det er næsten som med corona. Vi finder en hurtigtest, som ikke er lige så sikker som den rigtige test, men den giver en indikation på, om der er noget galt. Derefter laver man den rigtige test og får at vide, om der er skimmelsvamp, siger Kenneth Holm, projektdirektør for Nyt OUH, til Fyens.dk.

Lakmusprøven for, om saneringsarbejdet har haft det ønskede resultat, bliver slutkontrollen ved afslutningen af byggeriet ultimo 2024 eller primo 2025.

33.000 kvm tag lagt forkert

Årsagen til skimmelangrebet var regn, der trængte ind gennem utætte tage, som ikke var lagt korrekt, lød det, da skimmel skandalen kom frem.

Det viste sig siden, at to tredjedele af taget på Nyt OUH skulle repareres eller udskiftes - 33.000 kvm ud af i alt 55.000 kvm tag var lagt forkert.

Region Syddanmark var hurtig til at sende regningen videre til totalentreprenøren, italienske JV CMB/Initeria.

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125