23948sdkhjf

Succes avler succes: Indtjeningen skyder i vejret for Cubo

Aarhus-tegnestuen Cubo Arkitekter har i regnskabsåret jagtet opgaver inden for sundhed, forsknings- og laboratoriebyggeri med held

Aarhus-tegnestuen Cubo Arkitekter A/S oplever stor fremgang, og det smitter af på bundlinjen, der går kraftigt frem.

Virksomheden, der blev grundlagt i 1992 og arbejder inden for blandt andet sundhed, uddannelse, kultur, erhverv og boliger, kommer ud med et overskud på 8,3 mio. kr. mod 4,8 mio. kr. i regnskabsåret 2021/22.

- Det har været en ekstraordinær travl periode, blandt andet med en stor opgave for Lego, som har været mandskabstung. Jeg er meget glad for årsresultatet, men jeg tror dog ikke, det inden for overskuelig tid betyder, at vi vender tilbage til at have plus 70 medarbejdere, som vi havde for nogle år siden, siger adm. direktør og partner, Per Preem Ravn, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den netop offentliggjorte årsrapport viser også, at den alsidige tegnestue er gået næsten 8 mio. kr. frem på bruttofortjenesten og svagt har øget medarbejderantallet fra 58 til 63 i indeværende regnskabsår.

Konkurrencer

Efter det meget hektiske år finder selskabet formentlig nu tilbage til mere almindelige tilstande, spår Per Ravn, der håber og tror, at Cubo kan holde fast i sit "generalist-dna".

- Vi finder stor tilfredsstillelse og udfordringer ved ikke at låse os fast til et bestemt segment. Faktisk gør vi en dyd ud af ikke at blive for ensporede. Det holder os skarpe, siger han.

 Cubo Arkitekter har hovedkontor i Aarhus, og selskabets medarbejdere har i året arbejdet med projekter primært i Danmark og i mindre grad Norge.

- På sundhedsområdet har vi været beskæftiget med konkurrencer og projekteringsopgaver. Og plejecentre og boliger for mennesker med fysiske eller psykiske handicaps er stadig et betydeligt arbejdsområde, tilføjer Cubo-partneren.

Med i jagten

Dertil tegner også Cubo sig ind i en af tidens vigtigste trends i arkitekt- og rådgiverbranchen, nemlig den øgede fokus på forsknings- og laboratoriebyggerier i en tid, hvor den danske pharma-industri stormer frem.

Vi har en virksomhed, som er præget af en yderst loyal medarbejderstab. Vi ønsker at bevare og fremme en kultur med en human ledelsesstil, baseret på fairness Fra ledelsesberetningen, Cubo Arkitekters årsrappport

I lighed med mange af konkurrenterne har disse brancher, også for Cubo, været et væsentligt indsatsområde i regnskabsåret 2022/23.

- Inden for undervisning er der som vanligt stor aktivitet med universitetsbyggerier og
undervisningsbyggeri til lange- og mellemlange uddannelser. Vi har dog endnu ikke været omkring den private medicinalindustri, fortæller Per Ravn.

En alsidig butik

Også kirker, menighedshuse, museer og besøgscentre samt musik- og sportsfaciliteter er en del af Cubo-traditionen, ligesom trivsel på arbejdspladsen er højt prioriteret:

- Vi har en virksomhed, som er præget af en yderst loyal medarbejderstab. Vi ønsker at bevare og fremme en kultur med en human ledelsesstil, baseret på fairness, og hvor selvstændigt initiativ belønnes. Et øget fokus på medarbejdernes og ledernes performance skal være med til at understøtte dette. Det er den strategiske målsætning, at vi har en høj medarbejdertilfredshed, fortæller Per Ravn og den øvrige ledelse i årsrapporten.

En løbende proces

I den fortsatte udvikling af digitale arbejdsprocesser har Cubo desuden været involveret i både det danske og internationale arbejde med at udbygge BIM-projekteringsmetodikken. 

"Det arbejde er en løbende proces, der skal sikre  vores evne til at bruge og udnytte de digitale muligheder i kreative og effektive arbejdsprocesser," kan man læse i ledelsesberetningen.

CUBO ARKITEKTER A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 48,2 40,5
Resultat af primær drift 10,6 6,2
Resultat før skat 10,7 6,3
Årets resultat 8,3 4,8
Egenkapital 8,8 8,6
Antal ansatte 63 58
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142