23948sdkhjf

Store maskiner på strøm

Nu kommer de store maskiner, der kører på el - og tilmed en hel arbejdsdag

Selvfølgelig kan det lade sig gøre. En større entreprenørmaskine, der ligesom alle de små kører på el. Men sådan har det ikke lydt før, hvor man har sagt, at man måtte acceptere, at de større maskiner fortsat skulle køre på diesel, eller miljødiesel. 

Men tvunget af omstændighederne har man i Holland set sig nødsaget til at udvikle større entreprenørmaskiner, der faktisk kører på strøm. Og dem har den danske Hyundai-importør, Peter Daugbjerg fra Daugbjerg Maskiner i Viborg tænkt sig at føre til Danmark.

- Problemet er jo, at der ikke er pres nok på i Danmark. Herhjemme accepterer man indtil videre, at der køres i følsomme områder og i byer med store støjende dieselmaskiner, som udleder CO2. Men fakta er, at det ikke behøver være sådan, siger Peter Daugbjerg. 

Problemet er jo, at der ikke er pres nok på i Danmark. Herhjemme accepterer man indtil videre, at der køres i følsomme områder og i byer med store støjende dieselmaskiner, som udleder CO2. Men fakta er, at det ikke behøver være sådan Peter Daugbjerg, indehaver Daugbjerg Maskiner i Viborg.

I Holland har man sat pause på en lang række projekter med at forhøje digerne, fordi man vil have miljørigtige maskiner til at udføre arbejdet

-Det har betydet, at man nu er begyndt at ombygge helt nye maskiner fra diesel til eldrift. Det gælder specielt Hyundai maskiner på foreløbigt op til 23 tons. Og det specielle for Hyundai er at den kan køre en hel arbejdsdag uden opladning, fortæller importøren Peter Daugbjeg.

Licitationen var for nyligt med i Holland for at se på sagerne.  

Side 26 og 27 samt 29

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094