23948sdkhjf

Vil ombygge hospital for 45 millioner

Region Syddanmark har planer for at tilføre nye funktioner og fjerne eksisterende på Nyborg Sygehus

Hvad skal Nyborg Sygehus kunne tilbyde borgere på det østlige Fyn fremover? Og hvad skal det koste? Det er politikerne i Region Syddanmark netop kommet med deres bud på.

Med forslagene følger en foreløbig vurdering af udgifter til ombygninger på sygehuset. Udgifterne er opgjort til 40-45 mio. kr.

Med millionerne lægger regionsrådet op til, at der blandt andet indrettes et nyt medicinsk daghospital, et medicinsk fællesambulatorium, hvor forskellige specialer på skift skal være til stede, en høreklinik, samt at regionens fertilitetsbehandling samles på sygehuset. Fertilitetsbehandlingen har i dag til huse på Odense Universitetshospital (OUH).

Planerne for Nyborg Sygehus betyder omvendt, at operationer, opvågningsfunktion, kirurgiske forundersøgelser samt medicinsk ambulatorium for patienter med mave-/tarmsygdomme flyttes væk.

Ud over de forventede 40-45 mio. kr. til ombygninger af sygehuset kommer udgifter til klima- og miljøhensyn, solafskærmning af sydvendte klinikbygninger, medico-teknisk udstyr med videre, fremgår det af referatet fra regionsrådets seneste møde. Her er dog ikke sat pris på disse ekstra elementer i ombygningen.

Politikernes oplæg sendes nu i høring blandt medarbejderne på OUH og præsenteres på et borgermøde, inden det bliver endeligt behandlet på regionsrådsmødet 18. december 2023.

Hvis oplægget til den fremtidige profil godkendes af regionsrådet i december, forventes det, at fertilitetsklinikken og høreklinikken flytter ind på Nyborg Sygehus i løbet af 2026, hvor de nødvendige ombygninger på sygehuset er færdige.

Når den endelige fremtidige profil for sygehuset er klar, skal der laves en plan for implementering og anlægsmæssige konsekvenser i form af ombygning og modernisering af bygningerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11