23948sdkhjf

Ren luft giver sundere medarbejdere

JS Ventilation er begyndt at levere det innovative og danskudviklede ventilationssystem AirFlush, der renser luften på et toilet på blot 24 sekunder – og fjerner alle spor af vira, bakterier og andre partikler. Potentialet er ikke blot øget komfort, men også markant lavere sygefravær.

Hvis man kan uddrage noget positivt af hele coronapandemien, så er det, at vi som samfund er blevet mere opmærksomme på hygiejne. Håndsprit, masker og desinfektion er nu velkendte fænomener. Men der er især ét andet område, der virkelig kan gøre en forskel i at bremse smittekæden, og det er en grundig filtrering af luften de steder, hvor mange mennesker er samlet – og faktisk også de steder, hvor vi ellers er helt alene, nemlig på toilettet. Toiletter er i sagens natur små områder, der nemt kan udvikle sig til smittespredere. Den erfaring gjorde Lars Forsberg sig under corona-pandemien. Han udviklede derfor i sin virksomhed IWI Technology i samarbejde med Teknologisk Institut et nyt ventilationssystem ved navn AirFlush, der kan rense luften i små rum 50 gange hurtigere end normal ventilation. “Vi ved fra andre målinger vi har stået for, hvor travlt et personaletoilet på et hospital kan være. Ofte er der over 10 besøgende i timen, og de kommer gerne i ”klumper”, hvor fire-fem personer benytter toilettet lige efter hinanden. Så her bevæger man sig ofte og hurtigt ind og ud af sine kollegaers sfære”, siger Lars Forsberg.

Stempeleffekt renser luften på 24 sekunder
Ideen til IWI Technologys system er at vende tingene på hovedet, så både udsugning og tyngdekraften hjælpes ad, med oprensning af luften. Udsugningen placeres nemlig nederst, mens den filtrerede luft trykkes ned fra oven og skaber en ”stempeleffekt”. “Vi kalder systemet for AirFlush, fordi det ”skyller” den dårlige luft ud, akkurat som et toilet skyller ud. Vi kan nu fjerne 95 % af alle partikler – fx bakterier, vira og pollen – på kun 24 sekunder,” forklarer Lars Forsberg.

”Vi kan nu fjerne 95 % af alle partikler – fx bakterier, vira og pollen – på kun 24 sekunder."
Udvikler af AirFlush, Lars Forsberg

Luftkvalitet som på en operationsstue 
Luften bliver dermed ren som på en operationsstue, og løsningen er attraktiv for bl.a. skoler, virksomheder og hospitaler. En af de entreprenører, der har taget systemet til sig er JS Ventilation, der netop nu udfører en række pilotprojekter med systemet i både virksomheder, butikscentre og på hospitaler. “Det er en lidt dyrere løsning, men den bruger mindre energi, og man slipper for at skifte filtre i hele enhedens levetid – og ved at nedbringe sygefraværet, slipper man for en tung udgift,” forklarer Kim Kronby, der er partner og projektleder i JS Ventilation.

JS VENTILATION
JS Ventilation er en entreprenørvirksomhed med speciale i ventilation og indeklima. Virksomheden har 40 medarbejdere med afdelinger i Glostrup og Nyborg. Her designer og installerer man innovative anlæg, ligesom man selv producerer ventilationskanaler med dertil hørende brandgodkendelse.
Se mere på www.js-ventilation.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.862