23948sdkhjf

Kommune risikerer politianmeldelse: Har fjernet træer for at få plads til byggeri

De fældede træer har vist sig at være fredskov, men den konklusion er Skive Kommune ikke enige i

For at gøre plads til byggeri af et center for autisme, opkøbte Skive Kommune en gammel fabriksgrund og fældede træer og buskads, som efterfølgende har vist sig at være fredsskov. 

Det mener Skive Kommune imidlertid ikke, at der er tale om, skriver dr.dk.

- Vi synes ikke i Skive Kommune, at vi har fældet noget fredskov. Jeg vil kun kalde det krat. Det har været nogle træer, der har plantet sig fra nogle frø fra kolonihaver, der ligger ved siden af, forklarer Venstre-formand for teknik- og miljøudvalget i Skive Kommune, Goska Rasmussen, til DR.

Ifølge Rune Hyllested, der er advokat og partner i Storm Advokatfirma med speciale i skovbrug, kan man godt risikere at have et areal, der ikke er omfattet af skovloven, når man køber det, men som gror ind i skovloven, når der lige så stille kommer træer. 

I alt skal Skive Kommune plante 9,2 hektar skov som erstatning for de fældede træer. Hvis ikke det sker inden 1. oktober, risikerer kommunen at blive politianmeldt. 

Træerne kan imidlertid ikke plantes hvor som helst. De skal nemlig opføres som bynær skov, men en grund har det vist sig svær at finde. 

To lodsejere har dog henvendt sig, så håbet er nu, at kommunen har jord nok til, at skoven kan plantes ved Skive frem for eksempelvis Aarhus, som kommunen ellers har set mod. 

Skive Kommune har klaget over afgørelsen om, at der er tale om fredskov. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13