23948sdkhjf

Kommune dropper ældrecenter - målet er nu at indgå aftale om friplejehjem

Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune har netop besluttet at sælge et areal til byggeri af et friplejehjem frem for selv at opføre ældrecenter

Planen var oprindeligt, at Brøndby Kommune selv ville opføre et ældrecenter i bydelen Vesterled. 

Der skulle være 152 boliger fordelt på plejeboliger og midlertidige pladser til blandt andet rehabilitering, og byggeriet skulle være gået i gang sidste år og have stået klar i 2024. 

Men i stedet har kommunalbestyrelsen besluttet at udbyde en grund til salg med henblik på at indgå aftale med en privat aktør om opførelse og drift af friplejehjem. 

Forklaringen på ændringen er et "massivt pres" på kommunens anlægsramme, lyder det i en udsendt pressemeddelelse.

- Da det ikke er muligt at bygge et ældrecenter selv på grund af anlægsloftet og de øvrige behov vi har for at sikre gode fysiske rammer for vores borgere, så er det her en god alternativ løsning, så vi fortsat kan sikre nogle gode og tidssvarende plejeboliger til vores ældre borgere. 

- Vi forventer at få et godt og tæt samarbejde med det kommende friplejehjem om blandt andet visitation af borger, ligesom vi som kommune får en tilsynsopgave, som vi skal udfylde, siger borgmester Kent Max Magelund (S).

Udbud på vej

Friplejehjemmet skal som minimum rumme 104 pladser. De oprindelige 48 midlertidige døgnpladser bliver ikke en del af det. De vil i stedet skulle etableres som et selvstændigt projekt. 

"Forvaltningen arbejder lige nu på indretning af midlertidige døgnpladser på Gildhøjhjemmet", fremgår det. 

Kommunen melder videre, at udbudsprocessen i forbindelse med friplejehjemmet går i gang i løbet af 2023. 

Forventningen er, at det kan modtage de første borgere i 2027 svarende til en forsinkelse på godt og vel tre år i forhold til de oprindelige ældrecenter-planer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75