23948sdkhjf

Fra en multiarena til en anden: Gråkjær bygger til topklubber

Totalentreprenøren vil bruge lokale håndværkere fra det sydfynske

Drømmen om nye faciliteter til tophold inden for dansk håndbold og basketball bliver til virkelighed i Svendborg. 

Totalentreprenør Gråkjær er nu udvalgt til at bygge byens kommende multiarena, der også skal give plads til bredden i idræt og kultur.

Projektet er sat i søen af en gruppe private investorer med rødder i lokalområdet, som ønsker at bygge en multiarena til glæde for hele Sydfyn. Arenaen skal både sikre, at håndboldklubben GOG og basketballholdet Svendborg Rabbits har de nødvendige faciliteter til elitesport og understøtte lokale aktiviteter og arrangementer.

Ifølge adm. direktør i Gråkjær, Henrik Skaarup, bliver lokal forankring et vigtigt parameter i byggeriet. Derfor vil man, så vidt muligt, anvende lokale håndværkere, fortæller han i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter 3.580 kvm og får en kapacitet på godt 4.000 tilskuere mod de nu 2.000 i Gudmehallerne. GOG og Svendborg Rabbits har dermed udsigt til en større hjemmebane med moderne faciliteter, herunder VIP-lounge og TV- og presseområde.

Fra arena til arena

Med den sydfynske opgave er Gråkjær klar til arenaprojekt nummer to på kort tid. Selskabet har netop afleveret hallen Guldboxen i Nykøbing Falster.

- Vi har set det resultat, de har leveret til Nykøbing Falsters nye arena, og det gør os overbeviste om, at de er de rette til opgaven. De har aktuel knowhow og viden, som vi har haft svært ved at finde andre steder, udtaler bygherrerådgiver Kim Fink fra C&W Arkitekter, der står bag multiarenaens fysiske udtryk, i en pressemeddelelse.

- Samtidig har vi været i dialog med flere af Gråkjærs kunder og har kun fået positive tilbagemeldinger, tilføjer Kim Fink.

Multiarena skal ikke kun bidrage til at fastholde og styrke elitesporten. Den skal også fungere som et samlingssted, der fremmer lysten til at bevæge sig, og den skal give plads til kulturarrangementer som koncerter, messer og konferencer.

Gråkjær tager første spadestik til byggeriet i november, og det forventes, at den færdige arena står klar til indvielse ultimo 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156