23948sdkhjf

Femern giver erhvervspark vokseværk

Erhvervsparken HUB 48 i Maribo står foran en udvidelse. Et ønskescenarie, siger borgmester

Lolland Kommune gør nu klar til at udvide Maribo Erhvervspark.

Det kommende nye erhvervsområde er målrettet virksomheder med stort transportbehov og servicering af disse samt af øvrig trafik på det overordnede vejnet, skriver Femern Business Development på sin hjemmeside.

Det er et ønskescenarie for kommunen, noterer borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune.

Maribo Erhvervspark er et udviklingsområde med både lokalt, regionalt og internationalt udviklingspotentiale ikke mindst i kraft af sin strategiske placering tæt på den kommende faste Femern-forbindelse, lyder det.

Erhvervspark i fire faser

I 2017 udarbejdede Lolland Kommune sammen med NIRAS en helhedsplan for Maribo Erhvervspark, opdelt i fire udviklingsfaser.

Lokalplanen for fase 1 blev godkendt i 2018, og i 2023 blev lokalplanen for fase 2 godkendt, og på det tidspunkt var fase 1 stort set udbygget eller solgt.

I 2022 erhvervede det tyske udviklingsselskab Peper & Söhne Corporate Group via sit nystiftede danske datterselskab, Peper og Soehne ApS, 50.000 kvadratmeter jord i Maribo Erhvervspark og har lanceret erhvervsparken HUB 48 Maribo.

Femern Business Development

- Erhvervslivets interesse for etablering i erhvervsparken er da også så stor, at vi nu går i gang med forberedelserne til en udvidelse for at imødekomme fremtidens behov, siger borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune.

Transporttunge erhverv og service

Erhvervsområdet kommer principielt til at give mulighed for alt fra større kontorer, entreprenør-, produktions-, levnedsmiddel-, engros- og shippingvirksomhed til beton- og asfaltfabrikker.

Derudover vil der være mulighed for mindre serviceerhverv, som stadig har særlige repræsentative og/eller transportmæssige behov, bl.a. tank- og servicestation, mindre engros-, logistik- og lagervirksomheder med behov for synlighed, informationscenter og lignende, restaurant, hotel m.v., skriver Femern Business development.

Udbygningen af HUB 48 Maribo, som området kaldes, sker i to faser.

I første fase opføres håndværkerpladser primært rettet mod lokale virksomheder og virksomheder, der er involveret i opførelsen af Femern Bælt-forbindelsen.

I anden fase rettes fokus mod virksomheder, der har brug for større produktionsarealer eller logistikplads.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125