23948sdkhjf

Efter genudbud og budgethop: Entreprenør på plads til plejecenter

De 80 plejeboliger og dagcenter ventes nu at stå klar mere end end et år senere end oprindelig planlagt

150 mio. kr. var ikke nok, da boligselskabet Lejerbo og Holbæk Kommune sidste år havde totalentreprisen på et nyt plejecenter med 80 boliger i udbud

Udbuddet blev annulleret og efter et genudbud, hvor den samlede pris lander mere end 100 mio. kr. over den tidligere ramme, er der nu fundet en entreprenør til byggeriet på Vandtårnsvej i Holbæk.

Det bliver G.V.L. Entreprise, der skal stå i spidsen for det samlede team bestående Rum Arkitekter, Landskab og byplanlægning – Kragh Berglund og ISC-ingeniører, oplyser Holbæk Kommune.

Byggeriet omfatter 80 plejeboliger med tilhørende servicearealer samt et selvstændigt dagcenter, i alt cirka 7.400 kvm.

Årevis undervejs

Kommunalbestyrelsen besluttede den 26. august 2020, at der skal opføres et nyt plejecenter på den gamle svømmehalsgrund på Vandtårnsvej i Holbæk i samarbejde med en almen boligorganisation. Den rolle blev Lejerbo Holbæk i januar 2021 valgt til og skulle dermed står for opførelse og drift det nye plejecenter.

Færdigprojekteringen skal nu tage udgangspunkt i de ønsker og behov, som Lejerbo og kommunen i fællesskab har defineret på baggrund af den inddragelsesproces, der blev afviklet i 2021, hvor medarbejdere, politikere, seniorråd med flere deltog.

Ifølge den nuværende tidsplan forventes det, at første spadestik kan tages, til byggeriet ultimo 2023. Dee første beboere kan flytte ind i løbet af sommeren 2025, en del senere end Lejerbos oprindelige hovedtidsplan, hvor det nye plejecenter skulle have stået færdig i april 2024.

Mange ekstra millioner

Med genudbuddet og vindervalget er der sket et markant budgethop siden udbuddet sidst i 2022 blev annulleret.

De 80 almene plejeboliger står nu til en samlet anskaffelsessum på 207,1 mio. kr. - inklusiv en overskridelse af maksimumsbeløbet på 28,1 mio. kr., fremgår det af referatet fra seneste møde i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune.

Samme sted fremgår det, at servicearealer og dagcenter i tilknytning til plejeboligerne har en samlet anskaffelsessum på 57,1 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14