23948sdkhjf

Licitationen mener: Statikere skal droppe både livrem og seler

Det fremgår klokkeklart af de seneste artikler i Licitationen-Byggeriets Dagblads artikelserie "Benspænd for bæredygtighed i byggeriet", at regelsættet (i daglig tale certificeringsordningen), som skal sikre en ensartet efterlevelse og dokumentation af de tekniske bestemmelser for brand og konstruktioner på tværs af alle kommuner, er en af de helt store sten i skoen i byggeriet.

Det er himmelråbende vanvittigt og helt grotesk i forhold til faglighed, teknisk indsigt og bæredygtige byggeprincipper, at en certificeringsordning medfører stærkt øget og tilmed unødvendigt materialeforbrug. Foruden lange ventetider på at få godkendt byggesager hos certificerede statikere. Som det fremgår af artikelserien, så er byggeriet ved at udvikle sig til en herretøjsbutik. I hvert fald har der siden indførelsen af certificeringsordningen været travlhed i afdelingen for seler og livremme.

Statikerne skal ikke klandres for at tage konstruktionsklasserne og de tekniske bestemmelser alvorligt. Det er jo derfor de – i øvrigt alt for få statikere – er certificerede. Men, det er helt tosset og måske også et udtryk for stor travlhed, at statikerne lige skal være på den sikre side og derfor foreskriver dobbeltarmering og øgede betondimensioner på byggerier, som hidtil har kunnet gennemføres uden disse krav.

Stenen i skoen trykker lige nu så voldsomt, at certificeringsordningen og statikernes fortolkninger hurtigst bør granskes med henblik på mere effektiv sagsbehandling og tekniske krav, som giver bedre mening i forhold til god byggeskik og den grønne omstilling.

Serie: Benspænd for bæredygtighed i byggeriet

Byggeriets aktører støder jævnligt på benspænd for større bæredygtighed. Benspænd i love, regler, normer men også i måden, som vi er vant til at gøre tingene og i krav om hastighed og økonomi.

Licitationen sætter i denne artikelserie fokus på disse benspænd.

Tidligere artikler i serien er samlet her.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125