23948sdkhjf

Boligstyrelsen trækker støtten til LCA-værktøj

Pengene skal i stedet bruges til at støtte en metodebeskrivelse for LCA-beregningsværktøjet

Med indførelsen af klimakrav til bygninger fra den 1. januar 2023 har Social- og Boligstyrelsen givet støtte til værktøjet LCAbyg23. Det skulle sikre, at bygherrer og virksomheder havde adgang til et værktøj, der kan bruges til at beregne en bygnings klimapåvirkning.

Nu er der kommet flere beregningsværktøjer på markedet. På den baggrund er det Social- og boligstyrelsens vurdering, at statsstøtten til LCAbyg må indstilles, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Vurderingen er foretaget i samarbejde med Erhvervsministeriets Statsstøttesekretariat og i dialog med Build, institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet, der har udviklet og vedligeholder LCAByg.

De forskningsmidler, der hidtil har været anvendt som støtte til LCAbyg, vil fremover gå til at støtte analyse- og forskningsprojekter i relation til eksisterende og kommende klimakrav.

Nu ønsker styrelsen i samarbejde med Build at starte et forskningsprojekt til august, som skal munde ud i en metodebeskrivelse for LCA-beregningsværktøjet. Beskrivelsen skal være med til at fremme transparents og ensartethed i LCA-beregninger generelt.

Build har ifølge meddelelsen fuld forståelse for styrelsens afgørelse, og LCA-beregninger fortsætter som forskningsmiljø på instituttet.

Samtidig ønsker Build forsat at tilbyde et gratis, og forskningsbaseret værktøj, som både små og store virksomheder frit kan benytte eller bygge egne IT-løsninger ovenpå. Instituttet søger derfor nye finansieringsmuligheder til LCAbyg23 og udvikling af versioner, som understøtter de kommende klimakrav i 2025 og 2027.

Læs mere om: LCA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126