23948sdkhjf

Fejlslagne projekter trækker CG Jensen i rødt for første gang

Glostrup-entreprenøren har tabt millioner på to unavngivne byggeprojekter, der begge færdiggøres i år 

Mens omsætningen stiger som forventet hos entreprenørkæmpen CG Jensen, afviger resultatet fra det forventede overskud. 

Virksomheden med hovedsæde i Glostrup kom således ud af 2022 med et resultat før skat på -32,9 mio. kr. Det er første gang, at CG Jensen har røde tal i regnearket, og tabet tilskrives i ledelsesberetningen til årsrapporten særligt to projekter, der har været ramt af større tab. 

I den finansielle beretning uddybes det, at projekterne har været præget af "manglende forsyningssikkerhed og en signifikant længere byggetid med stigende driftsomkostninger. Herudover – og ikke mindst – har projekterne været ramt af store prisstigninger på vitale byggematerialer". 

Projekterne navngivnes ikke, ligesom der ikke sættes konkrete beløb på tabene. Det fremgår heller ikke, om der er tale om to nye projekter - eller om der er tale om en genganger. I 2021 måtte CG Jensen nemlig også foretage en stor nedskrivning på én enkelt sag

Men det fremgår, at de to aktuelle projekter har en stor færdiggørelsesgrad og er på vej til at blive afsluttet i indeværende regnskabsår, hvorfor ledelsen forventer, at "der er taget en fyldestgørende del af risikoen ud af balancen med den realiserede tabshensættelse". 

I stedet navngiver entreprenøren nogle af de projekter, der har været med til at trække omsætningen op til 1,89 mia. kr. i 2022, hvilket er en stigning på 18,3 pct. sammenlignet med året før. 

CG Jensen

CG Jensen er en danskejet, landsdækkende entreprenør med kontorer i Glostrup, Hedehusene, Fredericia og Harlev ved Aarhus. 

Selskabet er delvist ejet af medarbejderne og er bygget op omkring de tre kerneområder; anlæg, byggeri og stål. 

CG Jensen omsatte i 2022 for 1,89 mia. kr. og realiserede et EBIT-resultat på -36,9 mio. kr. svarende til en overskudsgrad på -2,0 pct.

Virksomheden har ca. 650 medarbejdere.

"Særligt entrepriserne for anlæggelsen af Hovedstadens Letbane, Rødovre Port, UN17 Village (...) har kørt tilfredsstillende", skriver ledelsen.

Flere ben at stå på 

Adm. direktør Michael S. Larsen kalder 2022-regnskabet for 'utilfredsstillende', men topchefen har alligevel de positive briller på i ledelsesberetningen.

Foruden det faktum, at de to tabsgivende sager snart når sin ende, så ser topchefen også ind i en ordrebeholdning, der ultimo 2022 udgjorde 2 mia. kr.

Det skyldes ikke mindst, at CG Jensen både beskæftiger sig med byggeri og anlæg, lyder det:

"Vi ser gode muligheder i det nuværende markedsskifte, hvor vi oplever fornuftig efterspørgsel på vores kompetencer inden for erhvervsbyggeri og anlæg. Vi har sideløbende fuld kraft på opførelsen af boliger – alene i 2022 havde vi igangværende arbejder på ikke mindre end 2.127 boliger", skriver Michael S. Larsen i årsrapporten.

Han forklarer videre, at han helt konkret forventer, at regeringens udmeldte infrastrukturplan snart vil begynde at udmønte sig i et kraftigt stigende udbud af offentlige bygge- og anlægsprojekter. 

Samtidig kan virksomhedens ca. 650 medarbejdere hurtigt rykke rundt - alt afhængig af, hvor aktiviteten er. 

"CG Jensen har en markedsposition, hvor selskabet forholdsvis let kan gå fra at være kraftigt disponeret mod private bolig- og erhvervsprojekter til i stigende grad at rette fokus mod de offentlige mere anlægsprægede projekter", skriver ledelsen. 

Alligevel forventer CG Jensen "et mindre fald" i omsætningen i 2023. Det forklares med, at 2022-omsætningen var "rekordhøj". Samtidig lyder ambitionen, at de røde tal bliver erstattet af sorte i år, og overskudsgraden ventes at ligge i niveauet 2-3 pct. 

I en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad skriver CG Jensen, at Michael S. Larsen ikke har mulighed for interview tirsdag. 

CG JENSEN A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1,887,4 1.595,4
Bruttofortjeneste 48,5 82,4
Resultat af primær drift -39,9 5,4
Resultat før skat -32,9 16,8
Årets resultat -25,7 12,9
Balancestatus 908 760
Egenkapital 248,5 274,2
Antal ansatte 646 586
Kilde: CG Jensen Årsrapport 2022

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab REGNSKABER
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.861