23948sdkhjf

Tal overrasker positivt: Det går bedre end ventet for danske malere

Den økonomiske udvikling i malerfaget i første halvår af 2023 er langt bedre end frygtet i starten af året, viser konjunkturundersøgelse

Ordrebøgerne har været tykkere end forventet i malerfaget i første halvår af 2023. 

Det viser Danske Malermestres netop offentliggjorte konjunkturundersøgelse lavet i juni 2023. 

Frem for den frygtede massive tilbagegang, er realiteten en svag overvægt af virksomheder, som havde fremgang i omsætningen.

Der er imidlertid fortsat en forskel på, om man er stor eller lille i branchen.

- Netto 6 pct. af virksomhederne havde en fremgang i første halvår af 2023. Uvægtet var der dog et lille flertal af virksomhederne, som meldte om tilbagegang, hvilket i lighed med tidligere konjunkturundersøgelser viser, at udviklingen hos de mindre malervirksomheder aktuelt ikke er helt så gunstig som hos de større virksomheder, siger direktør Ole Draborg i en pressemeddelelse.

Her fremgår det videre, at forventningerne til andet halvår er neutrale, da der stort set er ligevægt mellem virksomhederne, der forventer fremgang eller tilbagegang.

En anden konklusion er, at ledigheden i de første fem måneder af 2023 har været 1-2 pct. over ledigheden i 2022. I maj og juni var der imidlertid "en skarp forøgelse af andelen af virksomheder, der meldte om mangel på arbejdskraft".

- I juli måned var der 36 pct. af virksomhederne, som meldte, at deres omsætning var begrænset af mangel på arbejdskraft. Vi nærmer os dermed niveauet for 2022 – og det er overraskende i lyset af de meget negative forventninger, der var til 2023, konstaterer Ole Draborg.

Det hele er dog ikke gode nyheder. Danske Malermestre har også spurgt til, hvordan der ses på de forhold, malerfaget oplever i byggeriet. 

- Problemer med tidsplaner, der skrider, arbejde, der ødelægges af andre håndværkere, ufærdige overflader, fugt og så videre, er desværre meget udbredte, siger Ole Draborg. 

- Besvarelserne viste desværre, at der en klar overvægt af virksomheder, der synes forholdene er blevet ringere eller meget ringere, fortsætter han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11