23948sdkhjf

Tysk entreprenør investerer millioner i Danmark: - Vi har nået vores konkrete mål i år

Nyt underskud får ikke Depenbrocks danske direktør til at ryste på hånden. Moderselskabet er kommet med både penge og støtteerklæring 

Den tyske familieejede entreprenørkoncern Depenbrock etablerede en dansk afdeling i begyndelsen af 2021 under navnet Depenbrock Scandinavia. Målet var - og er - en andel af markedet ikke bare i Danmark, men også Sverige og Norge inden for koncernens speciale; havnebyggeri, stålbroer og ikke mindst shore-to-ship anlæg så som ramper og passagerlandgange til færger.

Nu viser et nyt regnskab, at det stadig koster penge, inden der kan tjenes penge for anlægsentreprenøren. 

2022-resultat var således et underskud på 3,9 mio.kr., hvilket dog var cirka 2 mio. kr. bedre end året før. Toplinjen er derimod mere end tidoblet til 39,7 mio. kr. i seneste regnskab.

- Vi er nye i Danmark, og underskuddet svarer til forventningerne i vores langsigtede plan, siger adm. direktør i Depenbrock Scandinavia, Kim Bringsjord i en pressemeddelelse.

Han er manden, der skal gøre den tyske entreprenørkoncerns skandinaviske ambitioner til virkelighed.

Optimisme og penge fra moderselskabet

- Vi følger en femårsplan for etableringen i det skandinaviske marked, og i årets løb har vi afsluttet flere projekter i danske havne og forventer et stærkere resultat i 2023, fortæller Kim Bringsfjord.

Økonomisk er der også støtte fra moderselskabet, Depenbrock Baustoffe GmbH, viser 2022-årsrapporten. Her fremgår det, at tyskerne har bidraget med 5,95 mio. kr. til Depenbrock Scandinavia for at sikre selskabets fortsatte drift, viser selskabets 2022-årsrapport.

Ydermere har de tyske bagmænd udstedt en støtteerklæring, der sikrer, at det danske selskab kan fortsætte driften.

Ser mod havmøller

Depenbrock-koncernen blev grundlagt i Tyskland for 90 år siden af Karl Depenbrock, der i 1928 etablerede vognmandsvirksomhed med hest og vogn i Ostwestfalen-Lippe i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen. Virksomheden er fortsat familiedrevet, og i løbet af årene er transportvirksomheden vokset til en europæisk entreprenørvirksomhed med 1.400 medarbejdere og en omsætning sidste år på 750 mio. euro. (5,6 mia. kr.)

- Den position har Depenbrock ønsket at udvide, ikke mindst fordi vi i Danmark har meget stærke kompetencer inden for stål, forklarer Kim Bringsjord.

Depenbrock Scandinavia ApS
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 39,7 3,2
Bruttofortjeneste 5,5 -1,7
Resultat før skat -3,9 -6,0
Årets resultat -3,9 -6,0
Balancestatus 8,4 5,9
Egenkapital 2,6 0,3
Antal ansatte 10 4
Kilde: CVR

Formålet med at etablere selskab i Danmark var netop at arbejde sig mere ind på det skandinaviske marked inden for havne- og maritime projekter, faste og bevægelige stålbroer, shore-to-ship anlæg til færger samt offshore vindkonstruktioner.

- Danmark er kendt og respekteret i hele verden for sin stærke vindmølleindustri, hvor vi ser nogle interessante forretningsmuligheder med den kompetencer, vi har, hvor vi blandt andet fremstiller betonplatformene til offshore vindmøller, siger Kim Bringsjord, der ser lyst på fremtiden:

- Vi har nået vores konkrete mål i år og ser generelt ind i et stigende marked inden for vores kerneområde. Så vi er på rette vej og ser frem til at kaste os over flere opgaver, særligt inden for ståbroer og shore-to-ship, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094