23948sdkhjf

Kapitalfondsejet installatørgruppe køber fem virksomheder på én uge

Ét af de tre seneste opkøb er del af et konkursbo

I løbet af den seneste uge har sammenslutningen af el-, vvs- og ventilationsvirksomheder, Installatørgruppen, løftet sløret for to ny opkøb. Nu er antallet af nye virksomheder vokset til fem, så der nu er 16 installatørfirmaer under fanerne i virksomheden, som er ejet af den norske kapitalfond FSN.

Opkøb nummer 14, 15 og 16 er henholdsvis T. Jespersen Ventilation, Ib Andersen VVS og Ribe VVS Service.

Med de nyeste opkøb har Installatørgruppen en samlet omsætning på omkring 1,9 mia. kr. og mere end 1000 medarbejdere.

Lokal og landsdækkende

T. Jespersen Ventilation er et ventilationsfirma med kompetencer inden for alt, der vedrører ventilationsarbejde. Firmaet beskæftiger sig primært med projekter inden for kontor, institutioner, laboratorier, hospitaler og industri. Virksomheden har hovedkontor i Greve og blev etableret i 1965. Der er i dag 17 medarbejdere, og Brian Jensen, Michael Duvils og Ronni Pettersson udgør virksomhedens ledelse.

- Det at blive en del af noget større betyder, at vi kan forbedre vores konkurrenceevne, udnytte synergierne på tværs af virksomhederne samt styrke vores tilstedeværelse og kompetencer endnu mere – samtidigt med, at vi stadig kan være os selv og beholde vores ledelse, medarbejdere og kunder, siger Brian Jensen, direktør i T. Jespersen Ventilation, i en pressemeddelelse.

Det andet opkøb på listen, Ib Andersen VVS, er i noget andet størrelse. VVS- og ventilationsvirksomheden har 110 medarbejdere, er beliggende i Aalborg og har aktiviteter over hele Danmark i form af opgaver indenfor nybyggeri, renovering, vedligeholdelse og service samt en række specialområder.

Virksomheden blev etableret i 1963 af VVS-installatør Ib Andersen, og i forbindelse med et generationsskifte overtog Palle Larsen virksomheden i 1991. I år 2000 blev det selvstændige ventilationsselskab Ib Andersen Ventilation etableret, og i 2014 blev det fusioneret med Ib Andersen VVS. Ib Andersen VVS er i dag ejet af hovedaktionærerne Per Kiilerich og Lars Nielsen samt de ledende medarbejdere John Dohn, Kenneth Duus Hansen og Carsten Kvist Nielsen. 

Ved årsskiftet i år igangsatte virksomheden endnu et generationsskifte, hvor Mikkel Karmisholt afløste Lars Nielsen som adm. direktør. Lars Nielsen er dog fortsat en del af ledelsen og bestyrelsen.

Del af konkurs

For Ribe VVS Service glæde opkøbet hovedparten af aktiviteterne relateret til virksomhedens renoveringsforretning. Denne del af forretningen har en årlig omsætning på cirka 75 mio. kr. og beskæftiger cirka 50 medarbejdere.

Og der er en forklaring på opkøbets omfang.

Ribe VVS Service har den 28. juni 2023 indgivet konkursbegæring på grund af finansielle udfordringer som følge af enkeltstående, men omfattende fejlslåede entrepriser indenfor nybyggeri.

- Det er med tungt hjerte, at jeg i dag har måtte erklære virksomheden konkurs efter 75 år, siger Michael Søndergaard, adm. direktør i Ribe VVS Service, men udtrykker samtidig glæde over, at der er fundet en løsning, hvor vi med Installatørgruppen kan sikre størstedelen af de 82 arbejdspladser.

- Det nye selskab vil stå stærkere på markedet, mens den resterende del lukkes ned på grund af fejlslagne projekter, fortsætter direktøren.

Firmaet blev etableret i 1948 og løser nu serviceopgaver i lokalområdet samt tekniske storentrepriser og VVS fagentrepriser, hovedsageligt inden for renovering, i hele Danmark.

- Ribe VVS Service er et veletableret VVS-entreprenør med stærk pipeline, stærke og langvarige kunderelationer og et godt omdømme, som desværre er kommet i finansielle problemer som følge af enkeltstående, men omfattende fejlslåede entrepriser, siger Peter Frandsen, direktør i Installatørgruppen.

- Til trods for den ulykkelige baggrund er vi derfor glade for at kunne tilbyde en sikker havn for Ribe VVS Services dygtige og kompetente medarbejdere og bidrage til, at virksomheden igen kan blive en stærk og stabil forretning, som fortsat kan servicere deres stærke kunderelationer, fortsætter han.

Ribe VVS Services renoveringsforretning vil blive drevet som en ny enhed i Installatørgruppen under navnet Ribe VVS Entreprise. Virksomheden vil fremover være beliggende i Esbjerg, og Michael Søndergaard vil blive driftsdirektør og stå for den daglige ledelse. Den daglige administration vil blive varetaget af John Jensen A/S, en del af Installatørgruppen, og Jesper Leen Jensen indsættes som adm. direktør i det nye selskab.

Installatørgruppen blev etableret i starten af året af kapitalfonden FSN Capital og 11 installatørvirksomheder for at etablere en af landets største virksomheder indenfor el, vvs, fiber samt ventilations- og kølesystemer. Partnervirksomheder fastholder firmanavne, ledelse, medarbejdere, kontorer og opretholder dermed deres lokale forankring og tætte kunderelationer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141