23948sdkhjf

Minister svinger bødehammeren mod asbestarbejde

Virksomheder, der ikke anmelder deres asbestarbejde til myndighederne, får fremover bøder på 10.000 kr.

Fra på lørdag får Arbejdstilsynet mulighed for at udstede bøder på 10.000 kr. til virksomheder, der ikke har anmeldt deres asbestarbejde, og det uanset om virksomheden efterfølgende anmelder arbejdet. 

- Asbest slår ihjel. Det véd vi. Derfor er det helt afgørende, at asbestarbejde bliver anmeldt, så Arbejdstilsynet kan kontrollere, at arbejdet udføres forsvarligt, og at virksomhederne beskytter deres medarbejdere mod det farlige materiale. For det gør alle virksomheder desværre ikke i dag, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Samtidig har vi med arbejdsmiljøaftalen aftalt, at virksomheder der arbejder med asbest, skal autoriseres. Også dét skal bidrage til at øge beskyttelsen af dem, der sørger for at sikre de bygninger og boliger, vi alle sammen færdes i, tilføjer ministeren.

Ændringerne med bødestraffen sker i forbindelse med, at Arbejdstilsynet har foretaget en omskrivning af asbestbekendtgørelsen, så den nu har en mere enkel struktur med tydelige krav.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079