23948sdkhjf

Under hårdt pres: Flügger lander langt under oprindelig forventning

Flügger har særligt måttet slås på hjemmebanen

Onsdag landede 2022/23-regnskabet fra børsnoterede Flügger Group, og helt i tråd med tidligere udmeldinger tegner sig et billede af en koncern under pres.

Allerede i maj, da malingkæmpen løftede sløret for det foreløbige og ureviderede resultat, blev det kategoriseret som utilfredsstillende, og mens omsætningen på 2.550 mio. kr. er på linje med såvel forventningerne som med året forinden, landede driftsresultatet (EBIT) på 43 mio. kr. mod det oprindeligt forventede 100-150 mio. kr. Allerede efter første halvår blev de forventninger dog nedjusteret til niveauet 50-80 mio. kr.

– Indtjeningen i vores kerneforretning har været under hårdt pres, særligt fra stigende råvarepriser, valutakurser og økonomisk afmatning. Vi er glade for, at vi alligevel har været i stand til at fastholde nuværende kunder og tiltrække nye, selvom aktiviteten hos både private og professionelle kunder har været faldende, udtaler adm. direktør Sune Schnack i en kommentar til regnskabet.

Arbejder fortsat på frasalg

Af årsrapporten kan man læse, at Flügger særligt har måttet slås på hjemmebanen i årets løb. Således faldt salget målt på volumen med 11 pct. på det danske marked, mens omsætningen i Danmark inkl. Island, Grønland og Færøerne samlet dykkede 8 pct. Også på det svenske marked, der ligeledes er blandt koncernens hovedmarkeder, var der tilbagegang, her på 5 pct.

Til gengæld var der markant fremgang i Flüggers segment 3, der dækker aktiviteterne i østeuropæiske Eskaro Group, som koncernen overtog i foråret 2021. Mindre end et år efter var dele af den forretning igen sat til salg, da Ruslands invasion af Ukraine pludselig gjorde forretningsdrift i Rusland og Belarus til en varm kartoffel, men koncernen er endnu ikke lykkedes med at finde en køber.

Flügger Group A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta DKK DKK
Nettoomsætning 2.550 2.520
Bruttofortjeneste 1.919 1.268
EBIT 43 41
Resultat før skat 11 27
Årets resultat 14 - 8
Balancestatus 2.132 2.226
Egenkapital 774 919
Gns. antal ansatte 2.234 2.410
Kilde:

”Flügger arbejder fortsat på at afhænde selskaberne i Rusland og Belarus,” lyder det nu i regnskabsmeddelelsen, hvor det også understreges, at der grundet krigen er betydelig usikkerhed om omsætningen og resultatet fra segmentet.

I årsrapporten tegner segmentet sig dog for en nettoomsætning på 503 mio. kr., hvoraf de 329 mio. kr. blev hentet i Rusland og Belarus, mens EBIT-resultatet er i plus med 65 mio. kr.

– I segment 3 er EBIT umiddelbart positiv for det afsluttede finansår, hvilket dog sker i et relativt lukket kredsløb. Da vi samtidig har nedskrevet vores russiske forretning med 132 mio. DKK, er den samlede investering tabsgivende for Flügger. Vi ser ikke en fremtid på det russiske marked og arbejder fortsat på at afhænde vores forretning her på ansvarlig vis og inden for de af myndighederne fastsatte rammer, fastslår Sune Schnack.

Forventer bedring på bunden

Hvad angår regnskabsåret 2023/24 forventer Flügger, at hovedmarkederne fortsat vil være præget af vigende aktivitet, mens prisstigninger, eksportsalg og nye kunder til gengæld forventes at kompensere for faldet i volumen.

I kroner og øre betyder det en omsætningsforventning i niveauet 2,5 til 2,7 mia. kr., mens EBIT forventes at lande i niveauet 60-120 mio. kr.

Bruttomarginen forventes langsomt at vende tilbage det historiske niveau, når omkostninger til råvarer og energi reduceres, mens der omvendt skrues op for salgspriserne.

– Vi er forsigtigt optimistiske på det kommende år, hvor vi fortsætter med at sætte kunderne forrest, så vi også fremover står solidt med vores mix af professionelle og private kunder, siger Sune Schnack.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159