23948sdkhjf

Udbudssystem udskyder ombygning af 50 år gammel Lego-gave

Byggefirmaerne skal sende deres bud på ny, lyder det fra Billund Kommune

Kulturcenteret Billund Centret skulle allerede nu være i gang med at blive ombygget, så det 50 år gamle center kan være byens samlingssted 50 år mere.

Men det bliver udskudt til september i år på grund af tekniske udfordringer i et udbudssystem, lyder det nu fra Billund Kommune.

Efter anbefaling fra en advokat har Billund Kommune besluttet, at byggefirmaerne skal sende deres bud på ny. Formålet er at sikre en gennemsigtig og ordentlig proces.

- Nogle gange kan der desværre opstå tekniske udfordringer. I dette tilfælde betyder det, at ombygningen bliver skubbet i 10 uger. Det er til gengæld positivt, at vi på trods af den tekniske udfordring alligevel relativt hurtigt kan komme i gang med ombygningen, siger områdechef for Teknik & Miljø i Billund Kommune, Bo Schjødt Andersen, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Lego-stifter og Lego-penge

Billund Centeret blev indviet i 1973 og var en gave fra Ole Kirks Fond til Billund Kommune. Dengang bestod centret af kirke, menighedslokaler, bibliotek, teatersal, børnehave, fritidshjem, cafeteria og et stort udstillingsområde. Centeret var en ny måde, hvorpå man kunne give byens borgere et samlingspunkt.

Men tiden går og en renovering og opdatering er nødvendig. Kommunen og Kirkbi, Lego-familiens pengetank, har tilsammen afsat 30 mio. kr. til denne renovering.

I processen blev Arkitektfirmaet Vallentin Haugland i foråret 2022 valgt som totalrådgiver og arkitekt sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører og landskabsarkitekterne fra Gustin Landskab.

Efter de nyeste planer bliver Billund Centret indviet på ny i juni 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156