23948sdkhjf

Fra blodrødt til sort: Entreprenør lander beskedent plus

Adserballe & Knudsen forbedrer nok engang resultatet med et markant millionbeløb, og denne gang vendes røde tal til sorte

Entreprenørselskabet Adserballe & Knudsen med base i Farum kom ud af regnskabsåret 2022 med et overskud på 0,4 mio. kr. – det første plus siden 2019. Og trods det beskedne overskud er det tilfredsstillende af to årsager, lyder det i årsrapporten fra det Jensen Gruppen-ejede selskab.

Dels stemmer det overens med de formulerede forventninger, dels viser det en markant fremgang i forhold til de foregående års resultater.

Turnaround tilendebragt

Udviklingen skal også ses i lyset af de udfordringer, der i 2020-regnskabet kostede et minus på knap 170 mio. kr. og førte til en transformation af selskabet.

Som en del af oprydning blev Farum-entreprenøren for to år siden lagt under søsterselskabet CG Jensen for igen at skabe retning for firmaet.

Turnaround-processen indebar også, at der blev forhandlet forlig på plads på de største tabsgivende sager, ligesom man tilpassede organisationen til den nye situation.

For et år siden så man de første resultater, idet der var skåret 100 mio. kr. af underskuddet.

Adserballe & Knudsen A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 362,9 337,9
Bruttofortjeneste 19,1 -56,4
Resultat af ordinære primær drift 0,9 -87,8
Resultat før skat 0,6 -88,9
Årets resultat 0,4 -69,4
Balancestatus 165,8 289,6
Egenkapital 24,2 23,8
Antal ansatte 93 94
Kilde: Adserballe & Knudsen A/S

Sager trækker ikke spor

I 2022 har Adserballe & Knudsen afleveret en række byggesager og skrevet nye kontrakter igennem både licitationsmarkedet og det private marked. I sidste kvartal indgik virksomheden aftale om blandt andet 151 nybyggede almenboliger, en helhedsplan for KAB og opførelse af det nye Sjælsø Plejecenter.

Firmaet kan desuden kigge ind i en robust ordrebog for de kommende år, oplyser ledelsen.

De kommende år forventer Adserballe & Knudsen endnu større efterspørgsel inden for træbyggeri, transformation af den eksisterende bygningsmasse og nænsomt nybyg, hvor entreprenørfirmaet ser sin kernekompetencer.

Adserballe & Knudsen i træ-førertrøjen

  • Særligt tømrerfaget og firmaets tradition for egenproduktion – herunder CLT-byggerier – er noget, som Michael Vestergaard Jacobsen har peget på side sin start som adm. direktør for Farum-firmaet i efteråret 2021.
  • Sammen med partnerne fra CLT-rammeaftalen er A&K blevet udvalgt til det Realdania-støttede initiativ Boligbyggeri fra 4 til 1 planet, der indebærer, at der skal leveres en reduktion af CO2-udledningen til 2,5 kg/m2/år på det sid­ste projekt i rammeaftalen.
  • Også under Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har Adserballe & Knudsen i juli 2023 opført demonstrationsprojektet Den planetære pavillon på Søren Kierkegaards Plads, og vi er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne af et testbyggeri til projektet Build-in-wood, som skal opføres på Teknologisk Institut senere på sommeren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078