23948sdkhjf

Milliardsalg lader vente på sig hos Lynetteholm-bagmænd

By & Havn forventer ikke at have milliardstort grundsalg på plads før sidst i 2023 – næsten et år senere end først udmeldt

By & Havn forventede en hurtig handel af en 100.000 kvm stor grund centralt i København, Enghave Brygge, da arealudviklingsselskabet sidste år præsenterede salgstankerne.

En enkelt køber skulle overtage hele arealet, som i fremtiden vil bestå af både erhverv og varieret boligbyggeri, og der skulle træffes en salgsbeslutning i starten af 2023.

Sådan er ikke gået.

Salget er forsinket, og det lader vente endnu længere på sig, skriver Børsen.

– Vi mærker allerede stor interesse for Enghave Brygge og forventer derfor, at vi vil få mange interesserede købere til området. Det er et område, som er eftertragtet både på grund af dets beliggenhed tæt på vandet og metro, men også fordi det er en af de sidste boligbyggeretter i området, som i forvejen er meget populært, udtalte adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, ellers sidste år, da man havde salget af Enghave Brygge med til ejendomskonferencen MIPIM.

– Vi er et helt andet sted

Den økonomiske uro og de stigende renter ændrede dog på forholdene.

– Vi er et helt andet sted, end vi var for et år siden. Er der noget, som investorerne hader, er det uro og usikkerhed, så derfor har vi valgt at udskyde udbuddet til efter sommerferien. Det er ikke, fordi vi tror, renten er i bund efter sommer, men det kan hjælpe, hvis man kan se, at inflation er på vej ned. Så tror vi på, vi kan få en højere pris, siger Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør i By & Havn, til Børsen.

Ambitionen er stadig, at der findes én køber. Dog ser By & Havn nu basis for, at konsortier kan komme på banen som de nye ejere.

Forventningen til en pris vil By & Havn ikke ind på. Men ifølge Børsen kan der blive tale om et salg for så meget som 2 mia. kr. for den 100.000 kvm store grund.

Salgstidspunktet er naturligt nok rykket i forhold til sidste års planer. Forventningen er nu, at der er fundet en køber inden udgangen af 2023.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157