23948sdkhjf

Årets Byggeri: - Vi skal udfordre den traditionelle måde, vi bygger på

I byggeriet skal vi hylde dem, som tør tænke ud af boksen. Netop det sker, når Licitationen Byggeriets - Dagblad uddeler Årets Byggeri ved Building Awards 2023

Hvert år skyder mange nye byggerier op. Så mange, at det næsten kan være svært at følge med, og derfor kan vi glemme at anerkende, som rent faktisk bygger noget ekstraordinært.

Og det er netop det, som prisen for Årets Byggeri skal sætte fokus på.

Årets Byggeri

Prisen går til et team - bygherre, arkitekter, rådgivere og udførende - bag et afsluttet projekt i året, som udmærker sig på særlig vis. Årets Byggeri skal inspirere bredt og sætte nye standarder. Det kan være såvel arkitektonisk, bæredygtighedsmæssigt som funktionelt.

Prisen sponsoreres af Andel Energi, Andel Lumen og Fibia.

Jury:
Lone Bendorff, CEO og partner, C.F. Møller Danmark A/S
Henrik Mielke, adm. direktør, MT Højgaard Holding A/S
Line Røtting Dornan, adm. direktør, Kuben Byg A/S

Deadline for nominering er fredag d. 16. juni

Prisen for Årets Byggeri uddeles d.9 november, når Building Awards 2023 løber af stablen på Moltkes Palæ i København. Og en af dem, som skal være med til at udpege vinderen, er adm. direktør for Fonden for Billige Boliger, Line Røtting Dornan.

Hun ønsker at hylde dem, som kan inspirere andre:

- Årets Byggeri skal naturligvis opfylde alle de krav, som vi normalt har, men jeg synes også, at det er vigtigt, at vi anerkender dem, som tør gå mod strømmen og vise, at man kan gøre nogle ting på anden måde, siger Line Røtting Dornan.

Ikke kun udseende

Årets byggeri handler om mere end det ydre. Det er oftest en bygnings udseende, som kan fascinere os, men ifølge jurymedlem Line Røtting Dornan, så skal prisen gå til nogen, som også har tænkt byggeriet som en helhed, hvor både bæredygtighed og økonomi spiller en rolle.

- Vi skal først og fremmest udfordre den traditionelle måde, som vi bygger på, og herunder skal vi se på, om byggeriet kan noget i forhold til bæredygtighed. Og det er ikke kun CO2, som er vigtigt, det handler også om økonomisk bæredygtighed, siger Line Røtting Dornan.

Helt konkret, så går prisen til nogen, som har skabt et projekt, som udmærker sig på særlig vis. Og det handler om mere end, hvad øjet ser. Årets Byggeri skal også vise, hvordan innovative løsninger kan bruges i byggeriet.

Derudover ønsker jurymedlemmet også, at det er en pris, som alle kan vinde. For ifølge Line Røtting Dornan, så er det også en pris, hvor de mindre virksomheder kan vise sig frem:

- Vi kan have en tendens til at overse de mindre virksomheder, og det er en fejl. For er der mindre virksomheder, som har gjort noget godt, så skal vi også huske at anerkende dem, siger jurymedlemmet.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109