23948sdkhjf

Movia lurer på regionaltog over Femern Bælt

En regional betjening skal integrerer Nordtyskland med Midt- og Sydsjælland

Movia er sammen med Region Sjælland i dialog om at få en regional forbindelse til Tyskland, når Femern-forbindelsen åbner i 2029.

Det fremgår af høringssvar til ”Transportplan for den statslige jernbane 2023” fra de to organisationer.

Movias plandirektør Per Gellert, skriver i en mail, at man Region Sjælland og den tyske delstat Slesvig-Holsten siden 2013 har haft en samarbejdsaftale, der omhandler forskellige emner.

- Det er i regi af denne aftale, at Movia sammen med Region Sjælland skal drøfte mulighederne for regional betjening mellem de to lande via den kommende Femern-forbindelse, skriver han.

Selve arbejdet, der ledes af Region Sjælland, er imidlertid ikke gået i gang endnu, lyder det.

- Det er derfor Ikke muligt at uddybe eller konkretisere, hvilke muligheder, der måtte være for i fremtiden at tilbyde regionale togrejser mellem de to lande via Femern, oplyser plandirektøren.

Regionen: Femern skal give udvikling

Hos Region Sjælland siger direktør for regional udvikling, Carsten Krabbe, at regionen håber på, at forbindelsen også vil bidrage til udviklingen af området.

- Vi har en ambition om, at der udover international trafik bliver regional trafik, der kan understøtte udvikling og vækst også mellem København og Hamborg, siger Carsten Krabbe.

Regionen har ikke taget stille til hvorfra og hvor til, fortæller han. I første omgang handler det om at muligheden for togdriften bliver diskuteret.

- Femern-forbindelsen skal også give udvikling i region Sjælland, derfor ser vi gerne både stop på lyntoget i regionen samt regionaltrafik gennem tunnelen allerede fra den åbner, siger Carsten Krabbe.

Samarbejdsaftalen mellem Regionen Sjælland og Slesvig Holsten er ved at blive opdateret og skal underskrives i forbindelse med Fehman Belt Days den 12. juni.

Her forventer Carsten Krabbe, at regionale trafik gennem tunnelen vil indgå, så man integrerer Nordtyskland med Midt- og Sydsjælland.

Lolland Kommune har også lagt billet ind på at få en regionale forbindelse. Her er det fra Nykøbing F. til Lübeck.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157