23948sdkhjf

Cowi-direktør efter opkøb: - Der er lommer af vækst inden for geotermi og vandkraft

Det handler om at finde balancen mellem kerneforretningen og nye vækstområder for Jens Højgaard Christoffersen

Rådgivervirksomheden Cowi har overtaget islandske Mannvit hf., der har 280 medarbejdere og særlige kompetencer inden for grøn energi.

Licitationen - Byggeriets Dagblad fanger Cowis adm. direktør, Jens Højgaard Christoffersen, på en telefon umiddelbart efter, at de islandske medarbejdere har fået nyheden at vide.

- Jeg er så glad for at høre, at de rent faktisk klappede, da de hørte nyheden, siger han begejstret. 

Jens Højgaard tilføjer, at opkøbet tegner sig ind i billedet af, at Cowi skal finde balancen mellem kerneforretningen og nye vækstområder. Det gælder eksempelvis indenfor fornybar energi, datacentre, industribyggeri, pharma og produktionsvirksomheder, der vil den grønne omstilling.

Lommer af vækst

Han pointerer, at der fortsat findes flere lommer af vækst derude:

- Boligbyggeriet er klart påvirket af de stigende renter, prisstigninger og inflationen, men der er lommer af vækst inden for geotermisk energi og vandkraft, hvilket er meget efterspurgte kompetencer, som Mannvit har erfaring med, siger han.

Jeg er glad for at høre, at de rent faktisk klappede, da de hørte nyheden. Nu skal vi finde balancen mellem kerneforretningen og nye vækstområder Jens Højgaard Christoffersen, adm. direktør, Cowi, om de islandske medarbejderes reaktion på at blive opkøbt

Opkøbet vil ifølge Cowis beregninger sikre selskabet en endnu stærkere markedsposition i Norden, hvor der er fart på investeringerne i den grønne omstilling.

Med Cowi-koncernen i ryggen er ambitionen at styrke Mannvits position i Island. Og købet er, som Jens Højgaard Christoffersen siger, "et både værdimæssigt, kulturelt og ambitionsmæssigt match".

- Det er det naturlige skridt mod at realisere vores vækstambitioner og styrke vores position i den grønne omstilling.

Island som energiø

Og det er ikke tilfældigt, at Cowi nu går ind på det islandske marked.

Takket være Islands gode adgang til vedvarende energi har landet potentialet til at blive et grønt energiknudepunkt for forskellige brancher, lyder det fra rådgiveren.

Island er allerede med helt fremme, hvad angår CO-fangst og -lagring, som bliver et vigtigt værktøj til at håndtere klimakrisen.

Den 1. januar 2024 skifter Mannvit navn til Cowi og er derefter en del af rådgiverens brand. Indtil da opererer Mannvit fortsat under eget navn.

Island satser på grøn energi

Den islandske regering har i de seneste år øget investeringer i ny infrastruktur og grøn energi.

Fremtidens infrastrukturanlæg er af en størrelse og kompleksitet, der kræver et stort team af faglig kompetente medarbejdere.

Som en del af Cowi-koncernen bliver Mannvit udvidet både i form af kompetencer og skala, og vil fremover være klar til at give sig i kast med de fleste udfordringer nationalt og internationalt.

Kilde: Cowi

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109