23948sdkhjf

Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne

Jeudan er i første kvartal 2023 påvirket af et faldende renteniveau, der skaber et underskud på bundlinjen. Omvendt stiger driftsresultatet

Omsætningen bevægede sig tæt på en halv milliard i regnskabsåret første kvartal hos Jeudan.

Mere præcist voksede den store ejendoms- og servicevirksomheds omsætning med 4 pct. i årets første tre måneder og nåede 488 mio. kr.

Udviklingen dækker over en vækst i forretningsbenet 'ejendomme' på 15 pct., mens feltet 'projekt & service' havde et – ifølge Jeudan - ventet fald på 16 pct.

Nederst i regnearket findes den - med længder - største forskel.

Selskabets resultat efter skat landede nemlig på minus 22 mio. kr., hvor der i første kvartal 2022 var et plus på hele 1.056 mio. kr.

Ifølge Jeudan skyldes det en negativ kursregulering af de finansielle gældsforpligtelser. Derfor er ledelsen da heller ikke bekymret. 

- Jeudan er godt forberedt på eventuel stigende uro på de finansielle markeder og det danske ejendomsmarked, udtaler adm. direktør Per W. Hallgren i en kommentar.

Mens resultatet falder, stiger driftsresultatet (EBIT). I det første kvartal landede det således på 252 mio. kr. mod 219 mio. kr. samme periode sidste år. 

– Jeudan kan i dag (25. maj 2023, red.) aflægge et tilfredsstillende driftsresultat med en fremgang på 15 pct. sammenlignet med første kvartal 2022. På den baggrund og kombineret med en fortsat høj udlejningsprocent fastholder vi vores forventninger til 2023, siger Per W. Hallgren.

Forventningerne, som Per W. Hallgren også nævner, lyder fortsat på et resultat før finansielle poster (EBIT) i niveauet 1.050-1.125 mio. kr. og et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) i niveauet 675-750 mio. kr. på baggrund af en omsætning i niveauet 2 mia. kr.

Jeudan råder over mere end 200 ejendomme. 95 pct. af selskabets ejendomsportefølje er aktuelt beliggende i København og på Frederiksberg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11