23948sdkhjf

To direktører forlader trævirksomhed i tavshed

Toppen skal skiftes ud hos Taasinge Elementer.

I en pressemeddelelse oplyser den Svendborg-baserede virksomhed, som laver tag og facadeelementer til byggebranchen, at Martin Tholstrup efter seks år på topposten har opsagt sin stilling som adm. direktør.

Med ud ad døren træder Birgitte Clausen, der siden juni har været en del af direktionen hos  elementproducenten.

Birgitte Clausen bekræfter sin opsigelse overfor Licitationens søstermedie Wood Supply, men ellers er det småt med oplysningerne fra de to, der begge afviser at svare på uddybende spørgsmål.

Heller ikke bestyrelsesmedlem Paul Erik Rask vil udtale sig om baggrunden for duoens afgang.

Han henviser til den kortfattede pressemeddelelse, hvor udelukkende bestyrelsesformand Martin Ellis udtaler sig.

– Jeg takker Martin for hans bidrag til Taasinge Elementer og ønsker ham held og lykke med sine fremtidige projekter. Nordic Waterproofing’s strategi er aktivt at udvikle bæredygtige løsninger til bygninger og konstruktioner. Taasinge Elementer er en klar del af denne strategi.

Derfor, og på trods af en skuffende finansiel performance de seneste år, er vi fuldt committede på at supportere Taasinge på dets vej til fremtidig succes, siger formanden, der desuden har rolle af direktør i Nordic Waterproofing, som siden 2017 har ejet majoriteten af elementproducenten.

I pressemeddelelsen lyder det, at Martin Tholstrup fortsætter på topposten, indtil en ny ledelse er på plads hos virksomheden.

– Det er vigtigt for os at drive forretningen videre, og der vil vi gøre alt for at få en god profil ind og sikre en god overdragelse. Vi er i gang med at se på, hvordan vi kan komme ikke for hurtigt men godt afsted, så vi sikrer stabiliteten i Taasinge, siger Paul Erik Rask om det forestående arbejde med at finde en arvtager.

Fra håndværk til industri

Martin Tholstrup har været en del af Taasinge Elementer siden 2015, hvor han ifølge sin LinkedIn-profil begyndte i rollen som salgschef. Efter en konkurs i 2016 blev elementproducenten købt af investorduoen Asbjørn Berge og Holger C. Hansen, der i sommeren 2017 solgte firmaet videre til svenske Nordic Waterproofing Group, hvorefter Tholstrup avancerede til topposten, som han har bestredet indtil nu.

Da årsregnskabet for 2020 landede, lød det, at Taasinge Elementer trods to års underskud var kommet godt igennem en længere omstilling, der skulle gøre virksomheden til en mere vægtig spiller.

– Gennem flere år har vi været i gang med en omstilling af Taasinge Elementer til en mere industriel fremstillingsform og en mere industriel spiller på markedet, og i mindre grad en traditionel håndværkspræget forretning, fortalte Martin Tholstrup i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten, og et år senere var minus vendt til plus.

– Vi indgår flere og flere rammeaftaler med udviklere, der ønsker vores hjælp til at udvikle bæredygtige byggekoncepter, udtalte Martin Tholstrup i fjor, da han præsenterede et overskud på 3 mio. kr. før skat.

Trods fremgangen bød 2022 på en lukning af virksomhedens midtjyske fabrik i Hampen, men det blev, da nyheden landede i efteråret, understreget, at der ikke var tale om en spareøvelse.

– Det er vigtigt at forstå, at det ikke er en reduktion af forretningen. Vi skal lave mere, men på færre lokationer. Vi kan udvide de øvrige steder (i Danmark, red.) og på vores fabrik i Letland, slog Martin Tholstrup således fast i efteråret.

At der trods lukningen fortsat var vækst på tapetet, blev understreget, da Taasinge Elementer blot en måned senere offentliggjorde overtagelsen af Anneberg Limtræ og dermed både sikrede sig større kontrol over værdikæden og et udvidet repertoire.

– Synergierne i denne handel er i dén grad til at få øje på. Foruden en højt specialiseret egenproduktion af limtræ til vores fabrikker overtager vi et stærkt sortiment af specialprodukter med blandt andet naturhytter, søjlehuse og havepavilloner. Det er et marked i positiv udvikling, hvor Taasinge Elementer ikke er til stede i dag, lød det i forbindelse med overtagelsen fra Martin Tholstrup.

Taasinge Elementer har endnu ikke offentliggjort årsrapport for 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125