23948sdkhjf

Licitationen mener: Sort liste skal rydde op i byggeriet

Byggebranchen kæmper en brav kamp for at ryste et lidt flosset image af sig. Det er især begreber som byggesjusk, social dumping og karteldannelser, som klæber til branchen.

Byggerets organisationer har gentagne gange forsøgt at få gjort branchen mere strømlinet og har tilmed ekskluderet medlemmer, som ikke lever op til spillereglerne. Senest har der blandt andet været fokus på virksomheder, som beskæftiger illegal arbejdskraft. Udover at det er ulovligt at benytte illegal arbejdskraft,  er det også stærkt konkurrenceforvridende. Det rammer nemlig de lovlydige virksomheder, som slet ikke kan hamle op med virksomheder, som snyder på vægten.

Derfor er der god grund til at rose den arbejdsmiljøaftale, som et bredt flertal i Folketinget for nylig har indgået for at komme social dumping til livs.

Aftalen betyder blandt andet, at offentlige ordregivere fremover automatisk på en sort liste får at vide, om en virksomhed er straffet for at hyre ulovlig arbejdskraft under særligt skærpende omstændigheder. På den måde kan ordregiverne udelukke disse virksomheder fra at byde på opgaverne. Det er en stor fordel - både for de lovlydige virksomheder og for samfundet generelt. Og det sender et vigtigt signal om, at branchen ikke accepterer illegal arbejdskraft.

Måske skulle organisationerne benytte chancen til samtidig at suspendere eller helt ekskludere medlemsvirksomheder, som havner på den sorte liste.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125