23948sdkhjf

Ny ejer og ny topchef i materialefirma

Som del af international milliardhandel får leverandør ny adm. direktør

Master Builders Solutions, som leverer produkter til betonbranchen, kan nu sige velkommen til kapitalfonden Cinven som ny ejer. Ejerskiftet betyder også, at tyske Boris Gorella som ny adm. direktør i Master Builders Solutions.

Boris Gorella har en baggrund fra kemikalie- og byggematerialebranchen og mere end 20 års erfaring fra toplederstillinger, blandt andet som adm. direktør i Beckers Group.

– Under de nye ejere bliver Master Builders Solutions en uafhængig virksomhed med kemiske løsninger til byggebranchen som kernevirksomhed. Da jeg tidligere har arbejdet for Master Builders Solutions, føles det næsten som at komme hjem, siger Boris Gorella i en pressemeddelelse.

Handel til 38 milliarder

Ejerskiftet i Master Builders Solutions udspringer af en større handel. Det drejer sig om schweiziske Sikas opkøb af tyske MBCC Group fra et datterselskab af kapitalfonden Lone Star Funds – en handel oplyst til 5,2 mia. euro, eller 38,8 mia. i danske kroner.

I dansk kontekst betyder denne kæmpehandel, at Sika Danmark nu kommer til at stå for salget af MBCC Groups systemer til byggeri - det være sig fugefri gulvbelægninger, løsninger til reparation og beskyttelse af beton og lignende.

Og her kommer MBCC Groups danske additiv-forretning så ind i billedet. Det fortsætter hos Master Builders Solutions Denmark, men nu altså med Cinven som ejer og Boris Gorella som adm. direktør.

MBCC Group, med hovedkontor i Mannheim, Tyskland, er aktiv inden for byggesystemer og blandingssystemer. Firmaet har cirka 7.500 ansatte, aktiviteter i mere end 60 lande og over 130 produktionsfaciliteter.

Sika AG er en schweizisk multinational kemivirksomhed, der leverer produkter til byggesektoren og bilindustrien. Deres produkter benyttes til binding, forsegling, dæmpning, forstærkning og beskyttelse. De har over 25.000 ansatte i over 100 lande.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109