23948sdkhjf

Daginstitution med træ, græsjungle og grønne tage

EMR Murer & Entreprenør skal stå for opførelsen af børneoase, hvor naturen skal tænkes ind

I 2022 var der ifølge Danmarks Statistik knap 4.000 daginstitutioner i landet - og de fleste er nok bygget med mursten, beton og tegl.

Men i Horsens Kommune bytter man nu de traditionelle rammer om børnelivet ud.

På fredag tager entreprenørvirksomheden EMR Murer & Entreprenører nemlig første spadestik til en helt ny daginstitution, der bliver opført som et bæredygtigt byggeri i træ og med grønne tage.

Institutionen, hvor der bliver plads til 160-170 børn, skal bygges i Nørrestrand ved Egebjerg. Det er et område i Horsens Kommune, der har oplevet en stor tilvækst af børnefamilier de seneste år.

Derfor er der også et behov for nye faciliteter - og hvorfor ikke bygge både bæredygtigt og grønt, når man kan?

- Den nye daginstitution ligger i et rigtig dejligt område, og det har derfor været helt oplagt at tænke naturen ind - både i selve byggeriet, men også i indretningen af børnenes legeplads. På den måde bliver naturen gennemgående i børnenes hverdag, siger Mette Faust, direktør i børn, unge og kultur i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Foruden de grønne tage og træfacaden kommer der til at blive bygget 'vilde legepladser', hvor der er fokus på biodiversitet. Det betyder, at den vilde natur får lov til at vokse, så der kan blive plads til planter, insekter og dyreliv. 

Opførelsen af den nye daginstitution er en del af budgetaftalen for 2019, hvor Horsens Byråd vedtog, at kapaciteten i Egebjerg skal udbygges. Institutionen skal stå klar til næste sommer.

Daginstitutionen DGNB-certificeres, og på grund af de bæredygtige elementer er byggeriet støttet af Realdania.

Skala Arkitekter er arkitekt, landskabsarkitekt og DGNB-leder på projektet, mens AFRY er ingeniør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125