23948sdkhjf

Danmarks største skal kæmpe om stadionbyggeri i Aarhus

Fem ansøgere er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på udbud af hovedentreprise

Det er landets fem største entreprenørvirksomheder, der i den kommende tid skal forsøge at få bolden i mål i Aarhus.

A. Enggaard, MT Højgaard, NCC Danmark, Nordstern og Aarsleff er således blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på udbud af hovedentreprisen om nedrivning af Aarhus Stadion samt opførelsen af Nyt Stadion i Aarhus inkl. udearealer.

Det skriver Kongelunden på sin hjemmeside.

Det er Aarhus Kommune der - i overensstemmelse med udvælgelseskriterierne i udbudsbekendtgørelsen - har valgt de fem ansøgere. 

De er blevet valgt på baggrund af, at "de har den bedste tekniske og faglige formåen baseret på de fremsendte referencer", som kommunen skriver.

Nyt fodboldstadion i Aarhus

  • AGF's nye fodboldstadion er sat til at koste 650. mio. kr. 
  • Det nye stadion bliver indviet i sommeren 2026
  • Stadionet kommer til at ligge på samme placering på Stadion Allé syd for midtbyen
  • Salling Fondene og Lind Invest har hver doneret 250 mio. kr.  AGF bruger selv 150 mio. kr. 
  • I marts blev hovedentreprisen på stadionprojektet sat i udbud

Den udbudte hovedentreprise omfatter nedrivning af Aarhus Stadion samt udførelse og levering af samtlige ydelser og biydelser for et fuldt færdigt, funktionsdygtigt og myndighedsgodkendt nyt stadion med 21.000 tilskuerpladser.

Tæt samarbejde

Hovedentreprenøren vil indgå i et partneringsamarbejde med Aarhus Kommune (bygherre) og Zaha Hadid Limited (totalrådgiver).

Formålet med partneringsamarbejdet er - ifølge kommunen - "i et åbent samarbejde mellem bygherre, totalrådgiver og hovedentreprenør at skabe og realisere det bedst mulige projekt indenfor targetsummen".

Hovedentreprenøren har ansvaret for projektets gennemførelse, herunder alle forhold vedrørende byggeplads, arbejdstegninger, interimskonstruktioner samt de i hovedentreprisekontrakten specifikt anførte projektdele med entreprenør/-leverandørprojektering.

Det er forventningen at kunne pege på den entreprenør, der indgås kontrakt med, i juni 2023.

Targetsummen for projektforslagsfasen udgør 558 mio. kr., mens targetsummen i realiseringsfasen ifølge udbudsmaterialet bliver fastlagt endeligt i forbindelse med afslutningen af projektforslagsfasen.

Samlet er det nye station sat til at koste 650 mio. kr. De resterende godt 100 mio. kr. går - er det tidligere oplyst - til totalrådgivningen samt afledte omkostninger såsom nedrivning af det eksisterende stadion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11