23948sdkhjf

Bæredygtigt kunstgræs: Fremtiden inden for grønne landskaber

Safefloor ApS går forrest i udviklingen af grønne løsninger inden for kunstgræs. Firmaet har netop lanceret to nye typer kunstgræs - Erik ECO og Karl ECO. Begge typer kunstgræs er 100 % genanvendelige og kan senere bruges som genbrugsplast. Derudover er kunstgræsset både CO2-besparende og miljøvenligt, og repræsenterer en stor milepæl for virksomheden.

Erik ECO og Karl ECO er ikke kun miljøvenlige, men også slidstærke og velegnede til mange formål. Erik ECO er specielt designet til sport, mens Karl ECO er mere egnet til landskabs- og legeplads-installationer. Begge typer kunstgræs er blevet testet og dokumenteret for at sikre, at de overholder alle gældende standarder og regler. De to nye ECO-modeller fra Safefloor har også bedre dræneffekt end traditionelt kunstgræs, hvilket gør dem mere modstandsdygtige over for store mængder regnvand, som vi kan forvente at opleve i fremtiden på grund af klimaforandringer. Med bedre dræning kan vandet hurtigt passere gennem græsset, hvilket kan mindske risikoen for oversvømmelse og sørge for, at banen forbliver brugbar og i god stand selv efter kraftige regnskyl.

Stort fokus på PFAS

I nogle typer kunstgræs er der anvendt PFAS for at gøre det mere modstandsdygtigt. Disse kemikalier er vandafvisende og forhindrer, at vand absorberes i kunstgræsset, hvilket reducerer risikoen for skimmel og bakterievækst. I nogle tilfælde er PFAS også blevet brugt i produktionen af kunstgræs for at beskytte mod UV-stråling og dermed forlænge produktets levetid.

Der er imidlertid bekymringer omkring brugen af PFAS i kunstgræs, da nogle typer PFAS er giftige og kan have negative sundhedsmæssige virkninger på mennesker og miljøet. PFAS nedbrydes desuden meget langsomt og kan ophobe sig i naturen over tid.

Derfor er der en stigende bevidsthed om behovet for at reducere eller eliminere brugen af PFAS i kunstgræs. Safefloors direktør, Christian Svendsen, oplyser, at kunstgræs fra Safefloor er fri for PFAS. Safefloor har testet sine produkter for PFAS og efterfølgende udført en udvaskningstest. Resultaterne af testene viser, at Safefloors kunstgræs ikke indeholder nogen spor af PFAS.

Innovativt kunstgræs uden gummigranulater

Et af de innovative produkter, som Safefloor arbejder med, er non-infill kunstgræs. Non-infill kunstgræs er kunstgræs uden brug af gummigranulater, hvilket betyder, at det er mere miljøvenligt og bedre for både mennesker og miljø. Gummigranulater er normalt fremstillet af genanvendte bildæk. Disse bildæk kan indeholde skadelige stoffer som tungmetaller, kemikalier og støv, der kan ende i naturen over tid. Dette kan potentielt have en negativ indvirkning på miljøet.

Safefloor har i mange år udelukkende leveret kunstgræs uden infill af gummigranulater og går dermed forrest i denne udvikling.

Firmaets non-infill kunstgræs er designet til at være så tæt, at det ikke behøver infill af gummigranulater for at fungere optimalt. Det eneste, vi fylder i kunstgræsset, er almindeligt, dansk, ovntørret sand. Non-infill kunstgræs er en god løsning for dem, der ønsker et mere miljøvenligt og sundere alternativ til traditionelt kunstgræs.

Bæredygtige shockpads til kunstgræs

Safefloor ønsker at være førende inden for grønne kunstgræsløsninger og arbejder hårdt på at tilbyde bæredygtige og miljøvenlige produkter. En del af Safefloors fokus er på shockpads, som ofte bruges under kunstgræs for at reducere risikoen for faldskader, og samtidigt forbedrer komforten. Firmaet tilbyder bæredygtige shockpads, som er lavet af genbrugsmaterialer, hvilket gør dem mere miljøvenlige end traditionelle shockpads. Desuden kan disse shockpads genanvendes efter endt levetid, og udgør dermed ikke et affaldsproblem.

En hybrid løsning

Hybridgræs til legepladser og parker er yderligere en af de grønne løsninger, som Safefloor tilbyder. Hybridgræs er en kombination af naturligt græs og et net af kunstgræs, som er indlejret i jorden, og som beskytter det naturlige græs mod skader. Hybridgræs er velegnet til områder med meget slid på det naturlige græs, f.eks. i børnehaver eller parker, hvor der er mange aktiviteter og børn, der leger og løber rundt.

Med hybridgræs slides det naturlige græs ikke helt ned, og rodnettet beskyttes. På den måde undgår man erosion samt bare områder med jord og mudder, og det er derfor lettere at holde inde-områder rene og pæne.

Safefloor har stor erfaring med at installere hybridgræs på legepladser, parker, forlystelsesparker, golfbaner m.m. og kan tilbyde rådgivning og vejledning om, hvordan man bedst kan anvende denne grønne løsning til at skabe holdbare og miljøvenlige områder til leg og aktivitet.

Gode råd til køb af kunstgræs

Ved at vælge kunstgræs, der er REACH-testet, kan man være sikker på, at man får et produkt, der er sikkert for både brugerne og miljøet. Testning og dokumentation er vigtigt, da det sikrer, at kunstgræsset ikke indeholder stoffer, der kan skade sundheden, eller som kan have en negativ indvirkning på miljøet.

REACH er en EU-forordning, der har til formål at beskytte både menneskers sundhed og miljøet mod farlige kemikalier. Kunstgræsproducenter, der fremstiller og sælger kunstgræs i EU, skal derfor overholde REACH-forordningen og sikre, at deres produkter ikke indeholder farlige kemikalier.

Således kan man være tryg ved at vælge et kunstgræsprodukt, der er REACH-testet, da det vil opfylde alle de relevante standarder og krav til sikkerhed og kvalitet.

I sidste ende handler det om at vælge den rigtige løsning til formålet og sørge for, at alting er fremstillet på en sikker og ansvarlig måde. Ved at arbejde sammen kan vi sikre, at kunstgræs fortsat kan være en praktisk og funktionel løsning, der ikke går på kompromis med vores sundhed og miljø.

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157