23948sdkhjf

Bygherreprisen: Lederskab er nøglen til en bæredygtige fremtid

Til november uddeles prisen som årets bygherre 2023 ved Building Awards. Hæderen går til den, som udfordrer normalen i branchen, inspirerer til forandring og nytænkning

Byggeriet har de senere år fået et nyt fokuspunkt. Bæredygtighed.

I dag fylder den grønne omstilling så meget, at vi hylder dem, som kan være med til at bane vejen for andre. Og det var nøjagtigt det, som skete til sidste års Building Awards, hvor Bygherreprisen gik til CPH Village, som arbejder for billige og bæredygtige studieboliger.

Bygherreprisen 2023

Vinderen af Bygherreprisen 2023 vælges ud fra tre primære kriterier:

Det stærke og strategiske bygherrelederskab: I år stiller vi skarpt på en bygherre, der udviser et stærkt og aktivt lederskab og som sætter retning på sit byggeprojekt, og på sin funktion i egen organisation såvel som i samfundet som helhed.

Bygherreaftryk: Årets bygherre skal levere et stærkt aftryk i sine byggerier og have sat sin egen retning for byggeriet og for sin bygherreorganisation.

Værdi for omverdenen: Årets bygherre skal være brugerorienteret og skal gennem sin indsats have skabt merværdi for det omkringliggende samfund.

Frem til den 16. juni kan du indstille din kandidat til Bygherreprisen 2023

Nominer her: www.licitationen.dk/ba23

Årets bygherre 2022 fik da også flere pæne ord med på vejen, da de modtog prisen:

- Med et fokus på absolut bæredygtighed er bygherren med til at skubbe branchen i en grønnere retning, og samtidigt omskriver ildsjælene bag projektet historien om, hvem der kan blive en succesfuld og indflydelsesrig bygherre, lød det fra juryen

Hvem der løber med hæderen i år, kan du finde ud af torsdag den 9. november, når Licitationen - Byggeriets Dagblad samler bygge- og anlægsbranchen til Building Awards 2023 på Moltkes Palæ i København

Nogen skal tage ansvar

I år er fokus rettet mod lederskab. Det betyder dog ikke, at bæredygtigheden er glemt. Tværtimod handler lederskab om at fremme netop de ting, som de fleste ynder at gøre, men kan være svært at udføre.

Stifter af Bauherr og Bygherreforeningens formand, Peter Fangel Poulsen, er igen i år en del af den jury, som skal uddele Bygherreprisen. Og ifølge jurymedlemmet, så handler lederskab blandt andet om at tage ansvar:

- I byggeriet mangler der til tider nogen, som tager ansvar og herunder også ansvaret for en bæredygtig fremtid. Hvis vi skal nå i land med vores bæredygtighedsmål, så kræver det også, at bygherrerne fremmer de rigtige og mest bæredygtige projekter, siger Peter Fangel Poulsen

Anerkendelse er vigtigt. Og det er netop det, Bygherreprisen er med til. Prisen hylder nemlig dem, som er med til at udvikling og fremtidssikre det danske byggeri. Og forhåbentligt kan vinderen også være med til inspirere branchen.

- Bygherreprisen er udover en vigtigt anerkendelse af branchefolk, også et vigtigt eksempel for omverdenen til efterlevelse ude i byggeriet. Så når vi uddeler prisen, er det, fordi vi gerne vil fremhæve nogen, som gør det godt, da der følger et stort ansvar med, når det handler om byggeledelse, siger Peter Fangel Poulsen.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109