23948sdkhjf

Femern er model for københavnsk nøgleprojekt

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 er enige om at igangsætte miljøundersøgelser af en Østlig Ringvej om København. Ideen er en sænketunnel inspireret af Femern-forbindelsen

Østlig Ringvej kan forbinde Helsingørmotorvejen i nord med Øresundsmotorvejen i syd og dermed lede trafikken uden om København.

Projektet kræver en politisk beslutning, og før der tages stilling til en anlægslov for projektet, skal det miljøkonsekvensvurderes. Den undersøgelse har partierne bag Fremtidens Veje under Infrastrukturplan 2035 netop sat i gang, og den forventes færdig i 2025, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I miljøkonsekvensvurderingen tages der udgangspunkt i, at Østlig Ringvej kan anlægges som en sænketunnel efter samme princip som Femern Bælt-forbindelsen.

Udgangspunktet for en Østlig Ringvej er, at forbindelsen løber langs Amagers østkyst og via Lynetteholm, med mulighed for tilslutning i Nordhavn, Lynetteholm, Prøvestenen og Kastrup.

Formålet med Østlig Ringvej er at skabe bedre trafikafvikling i hovedstadsområdet ved at lede en del af trafikken uden om den centrale del af København, hvilket vil give bedre fremkommelighed i hovedstaden. Derudover er den første del af Østlig Ringvej en del af den nødvendige infrastruktur, der skal etableres for, at der er grundlag for at byudvikle Refshaleøen og Lynetteholm.

Det er Sund & Bælt, der gennemfører miljøkonsekvensvurderingen, som anslås at koste 527 millioner kroner.

Der er afsat 125 millioner kroner til vurderingen i infrastrukturaftalen, og Sund & Bælt bidrager med 67 millioner kroner. De resterende 335 millioner kroner mellemfinansieres af Sund & Bælt, og refunderes efter gennemførsel af miljøkonsekvensvurderingen.

Miljøundersøgelserne gennemføres frem til 2025, hvorefter miljøkonsekvensvurderingen vil komme i offentlig høring. På baggrund af vurderingen og høringen skal der træffes politisk beslutningen om linjeføring og en eventuel anlægslov for Østlig Ringvej.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172