23948sdkhjf

Danske brandfolk lærer af schweiziske tunneleksperter

Beredskabsfolk fra Femern A/S samt dansk og tysk beredskab besøgte sidste uge beredskabet Schadenwehr Gotthard i Schweiz for at lære om tunnelberedskab

Sidste uge var beredskabsfolk fra Femern A/S hos beredskabet Schadenwehr Gotthard i Schweiz.

Med på rejsen var Lolland-Falster Brandvæsen, Feuerwehr Fehmarn og International Fire Academy, og formålet var at lære af deres erfaringer med tunnelberedskab, oplyser Femern A/S via LinkedIn.

Ifølge en artikel i International Fire Acadamys magasin om beredskabet har schweizerne i gennemsnit seks brandudrykninger om året. Gotthard-tunnelen er med 17 km næsten lige så lang som Femern-tunnelen.

Hertil kommer en lang række assistancer til køretøjer, som f.eks går i stå, hvilket bringer det samlede antal operationer op på 70 om året, oplyste schweizerne til IFA-magasinet i 2021.

Artiklen kom 20 år efter en brand i netop Gotthard-tunnelen, hvor 11 mennesker omkom. Schweizerne har efter ulykken professionaliseret beredskabet og arbejder tæt sammen med IFA om at udvikle standarder og procedurer for tunnelberedskaber.

- Sikkerheden for vores brugere er vores højeste prioritet, og Femern A/S holder løbende møder med både danske og tyske beredskaber for at sikre et højt informationsniveau og god koordinering med myndighederne, oplyser Femern A/S i opslaget.

Ifølge Femern A/S gav turen  samtidig mulighed for at fortælle om både sikkerhedskoncept og installationerne i Femern Bælt-tunnelen, så beredskaberne kan få det optimale ud af de muligheder teknologien giver i forbindelse med en indsats, skriver Femern A/S på LinkedIn.

Via tunnelens kontrolcenter kan beredskaberne få adgang til videoovervågning, ventilation og vandtågeanlæg, som kan begrænse skaderne, hvis uheldet er ude.

Tunnelen har umiddelbart gode betingelser for beredskabet med to rør med ensrettet vejtrafik, overvågning fra forbindelsens kontrolcenter og fuldt nødspor i begge retninger. Dette skulle ifølge International Fire Academy være optimale forhold for en beredskabsindsats.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204