23948sdkhjf

Åbent for tilbud: 150 studieboliger skal indrettes på havneareal

Ydre Nordhavn skal indrettes med studieboliger. Interesserede skal byde ind med et "overraskende element"

By & Havn søger en lejer til 5.500 kvm areal på Ydre Nordhavn i København, som er klar på at indrette studieboliger på stedet.

Forventningen er etableringen af omkring 150 studieboliger i - forventeligt - to etager. Samtidig ser man gerne fællesfaciliteter til studieboligerne samt byrumsaktiviteter, som skal kunne rummes indenfor arealet.

Da området, som mere præcist har adressen på Nordsøvej 21, 2150 Nordhavn, er udlagt til havneformål forudsætter etableringen af studieboligerne en dispensation fra den gældende lokalplan.

Området ligger i nærheden af, hvor den kommende Nordhavnstunnel skal ende, og i nærheden af hvor en mulig Østlig Ringvej, der skal forbindes til Lynetteholm, også skal placeres.

Københavns Kommunes vision for hele Nordhavnområdet er, at det skal rumme boliger til 40.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser i 2050.

Åbent for tilbud

Interesserede skal tilkendegive deres interesse seneste ved udgangen af juni, og senest 1. august forventer By & Havn at have valgt hvem, arealudviklingsselskabet vil indgå en lejeaftale med en varighed på 10 år med.

Valget knyttes op på fire grundlæggende kriterier:

  • Social bæredygtighed, som dækker ønske om et byggeri og et landskab, der "understøtter sociale og praktiske fællesskaber mellem beboerne". Hertil knyttes også vægt af en ”betalbar” husleje.
  • Bæredygtige tiltag, både i forhold til byggeriets konstruktion samt genanvendelighed, men også i relation til energitiltag. Det forudsættes, at byggeriet selv leverer varmeforsyningen i form af et anlæg placeret på ”egen grund”.
  • Arkitektoniske ambitioner samt udemiljø. Arkitekturen skal repræsentere stedets karakter og lokationen i et robust havnemiljø. Bebyggelsen facade og materialer skal have en robust patinering, som kan modstå den udsatte placering ved vandet. Endelig ønskes en plan for en frodig og biodivers beplantning, , gerne suppleret med grønne elementer på byggeriets tage og facader.
  • ”Et overraskende element”. Der ønskes et bud på et element, et motiv eller et greb, der kan styrke den gode fortælling om netop dette byggeris kvaliteter og fortrin. Det må meget gerne være et tiltag, hvor man tænker ”jamen oplagt, sådan kan det også gøres, hvorfor har ingen tænkt på det før”.

By & Havn vægter de fire ovennævnte kriterier med henholdsvis 30, 25, 25, 20 pct.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157