23948sdkhjf

Planter 73.000 træer: Ny skov på vej i Rødby

Femern A/S og Naturstyrelsen har i dag taget første officielle spadestik til en ny skov ved Rødby. I alt 73.000 træer skal plantes og skabe et rekreativt område på Lolland

Femern A/S og Naturstyrelsen stak i dag spaderne i jorden i et projekt, der skal skabe et stort rekreativt naturbælte ved Rødby.

Naturbæltet er en såkaldt klimaskov, der vil bestå af 73.000 nye træer. Skoven skal blive en gevinst for biodiversiteten, lokalområdet og besøgende naturelskere, oplyser Naturstyrelsen og Femern A/S.

- Klimaskoven vil medvirke til, at Femern-tunnelen kan drives CO2-neuutralt, når den åbner i 2029, skriver adm. direktør i Femern A/S, Henrik Vincentsen på LinkedIn.

Klimaskove anlægges ofte med træer, som optager særlig meget CO2. Dette sker som kompensation for CO2-udledning og på offentlige naturarealer, hvor træerne er sikret mod fremtidig fældning.

Med naturbæltet øger man desuden biodiversitet og skaber ny bynær natur bestående af skove, skråninger, vandhuller og bække, hedder det i en invitation forud for en officielle start, der fandt sted torsdag formiddag i Rødby.

I skoven vil der vil blive etableret stier, picnic- og bålpladser med rig plads til både dyre- og friluftsliv. Det samlede areal bliver på 60 hektar med åben natur og skov. Der plantes med naturligt hjemmehørende arter på Lolland herunder eg, bøg og lind, og om 5-6 år vil skoven være synlig i landskabet.

Projektet er et samarbejde mellem bl.a. Naturstyrelsen og Femern A/S, der er bygherre på Femern Bælt-tunnelen.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093