23948sdkhjf

Familieejet teglværk laver stort underskud op til frasalg

Fra plus til minus på bundlinjen hos Strøjer Tegl

Energi- og elprisernes himmelflugt sendte det fynske teglværk Strøjer Tegls resultat i frit fald. De 16 gode millioner i 2021 blev til 16 dårlige sidste år.

Det viser 2022-årsrapporten fra det familieejede firma i Assens, som tidligere i år indgik en købsaftale med teglgiganten Egernsund Wienerberger.

Om årets resultat lyder vurderingen ”utilfredsstillende, men som forventet.”

Strøjer Tegls bruttoresultat blev reduceret med en tredjedel og landede på 66 mio. kr. sidste år. Faldet ses også i driftsresultatet, der var 41 mio. kr. dårligere end i 2021 og landede på minus 20 mio. kr.

I år forventer teglværkets ledelsen ”fremgang i selskabets driftsaktiviteter,” en vurdering, der ikke uddybes nærmere.

El- og gaspriser æder mange millioner

Det fynske teglværk bryster sig af at være blandt de teglværker i Danmark, som forbruger den laveste energi pr. produceret enhed. Men netop de stigende el- og gaspriser udpeges som hovedårsagen til det dårlige resultat.

Adm. direktør Joachim Strøjer Hansen fortalte i oktober 2021 til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at priseksplosionen i gas koster det fynske familiefirma et ikke nærmere specificeret tocifret millionbeløb.

Dengang havde teglværket i en periode holdt igen med at sende udgifterne videre, men ikke længere:

– Vi har selv taget hele prisstigningen og indtil nu friholdt kunderne for prisstigninger. Men den strategi er ikke bæredygtig - det er simpelthen ikke en økonomisk mulighed, så derfor kan kunderne imødese prisstigninger som følge af de høje gaspriser, fortalte Joachim Strøjer dengang.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at få kommentarer på regnskabet og forventningerne til indeværende år fra direktør Joachim Strøjer Hansen, men han har ikke ønsket at udtale sig.

Strøjer Tegl A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Bruttofortjeneste 66,3 99,9
Driftsresultat -20,6 21,3
Resultat før skat -21,3 21,4
Årets resultat -16,6 16,6
Balancestatus 205,9 214,5
Egenkapital 87,2 103,9
Antal ansatte 104 98
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125