23948sdkhjf

Efterslæb, udskiftninger og inflation rammer teknikinstallatør: - Herfra går det fremad

Den hidtil største service-kontrakt i firmaets historie skaber optimisme hos Nordelektros nye direktør

Et opgavemæssigt efterslæb fra corona-nedlukningerne kombineret med galopperende energipriser og tårnhøj inflation skabte udfordringer for det nordjyske installatørselskab Nordelektro gennem det meste af 2022.

Det kan aflæses i det netop offentliggjorte 2021/22-regnskab, hvor resultatet er et – med ledelsens ord - utilfredsstillende underskud på 3,4 mio. kr. før skat. Regnskabsåret forinden var det på minus 1,2 mio. kr. Seneste overskud - en lille halv million før skat - finder man i 2019/20.

– De ydre omstændigheder har været udfordrende for os, men vi må samtidig erkende, at vi ikke har været hurtige og dygtige nok til at tilpasse vores forretning til en ny virkelighed. Det er der flere grunde til, siger adm. direktør Jesper Christiansen i en pressemeddelelse om udviklingen.

– Vi har været igennem en turbulent periode med udskiftning på flere nøglepositioner, og yderligere har vi stået med et internt IT-projekt, der har taget en stor del af vores fokus i en lang periode, fortsætter direktøren forklarende.

Næste regnskabsår vil man tjene penge

Jesper Christiansen kom til Nordelektro fra et job som direktør for Teknisk Service hos ISS i januar 2023 og har siden sin tiltræden haft fokus på at effektivisere og tilpasse organisationen.

Tiltagene forventes at få fuld effekt mod slutningen af året, så Nordelektro igen tjener penge fra begyndelsen af regnskabsåret 2023/24, som påbegyndes til oktober. For regnskabsåret 2022/23, der løber frem til udgangen af september måned, er forventningen et mindre underskud.

- Herfra går det stille og roligt fremad. I første omgang er fokus på at tilpasse organisationen til den situation, vi befinder os i, siger den nyligt tiltrådte direktør.

Men ambitionerne er der ikke ændret på, slår han samtidig fast. Målet er at udvikle Nordelektro til en landsdækkende Teknisk Facility Management-udbyder.

– Men vi skal på alle parametre arbejde mere intelligent med forretningsudvikling, end vi har gjort hidtil, understreger Jesper Christiansen samtidig.

Rekordaftale

Optimismen bygger han i vidt omfang på, at installatørselskabet i 2022 formåede at øge antallet af tekniske anlæg i service med omkring 30 pct. for andet år i træk.

Virksomheden servicerer i dag flere end 8.200 tekniske anlæg og landede i efteråret sin største serviceaftale nogensinde; som Teknisk Facility Management-partner for JKF Industri, der fremstiller komponenter til procesventilation. Aftalen med JKF omfatter knap 1.200 tekniske anlæg – alt fra porte, pallesystemer og kraner til termografering og ABA/ABV – og er for alvor blevet rullet i gang hen over årsskiftet, hvor Nordelektros grå servicebiler har været hyppige gæster på JKF’s 25.000 kvm store fabrik i Als.

Optimismen hænger også sammen med, at det nye team nu er helt på plads efter et par vigtige nyansættelser. I februar startede Allan Nass som ny salgschef. Han har, ligesom Jesper Christiansen, en baggrund fra ISS’ tekniske afdeling. Og i marts er Kasper T. Nielsen tiltrådt som ny økonomichef. Han kommer senest fra en stilling som Business Analyst hos Wrist Ship Supply.

NORDELEKTRO A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21 2019/20
Valuta mio. kr. mio. kr. mio. kr.
Bruttofortjeneste 20,9 21,6 22,8
Driftsresultat -3,2 -1,1 0,5
Resultat før skat -3,4 -1,2 0,5
Årets resultat -2,6 -0,9 0,3
Aktiver i alt 16,8 15,9 17,9
Egenkapital 2,0 4,6 5,5
Antal ansatte 42 43 46
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141