23948sdkhjf

Femern-forbindelsen giver vækst i overnatninger på Lolland-Falster

Lolland-Falster oplever stor vækst i antallet af overnatninger, og Femern-forbindelsen er en del af forklaringen

Femern-forbindelsen trækker flere overnatninger til Lolland-Falster, skriver Visit Lolland-Falster i sit nyhedsbrev.

Organisationen sammenligner januar 2023, hvor man mønstrede 72.146 overnatninger, med januar i 2019. Her ses en vækst på 18 procent. Dette skyldes blandt andet større antal af overnatninger i forbindelse med Femern-byggeriet, lyder det fra destinationschef, Lindy Kjøller

»Femern-byggeriet begynder for alvor at slå stærkt igennem nu og giver god omsætning året rundt på stort set alle overnatningsformer på Lolland-Falster. Det er en udvikling, vi forventer kommer til at stige yderligere de kommende 8 til 10 år,« siger destinationschefen.

»Udviklingen er markant, og vi kan efterhånden konkludere, at Lolland-Falster er ved at udvikle sig til en helårsdestination,» lyder det fra Lindy Kjøller i pressemeddelelsen.

Han peger på, at det øgede antal overnatninger også kan forklares med, at grænserne er åbne igen.

Hoteller og feriecentre på Lolland-Falster har næsten firedoblet antallet af overnatninger sammenlignet med samme periode sidste år, og det er i overvejende grad en vækst, der er drevet af, at de svenske og tyske turister for alvor er vendt tilbage til Lolland-Falster.

»Den store vækst på Lolland-Falster gør, at vi har vundet markedsandele i Region Sjælland, og det tegner godt for den kommende sæson,« siger Lindy Kjøller.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109