23948sdkhjf

Licitationen mener: Respektløse bygherrer løber fra aftaler

Der er god grund til at give entreprenørfirmaet Arkil A/S’ adm. direktør, Jørgen Søndergaard et anerkendende skulderklap for at have mod og mandshjerte til at sige nej tak til at byde på opgaver, hvor bygherren kræver forlængelse af fastprisperioden. Jørgen Søndergaard rettede i går, her i avisen, en skarp kritik af de bygherrer, som tilsidesætter retningslinjerne i AB18 og i stedet indfører deres egne regler og dermed låser prisen langt ud over det rimelige, så entreprenøren ikke har mulighed for regulering, som afspejler den reelle prisudvikling.

Det kræver altid is i maven at sige nej til en opgave i forhold til at miste omsætning og indtjening. Især hvis opgaven ligger lige til højrebenet i forhold til virksomhedens kompetencer. Og det kræver endnu mere is i maven at risikere at gøre sig upopulær hos de bygherrer, som bliver afvist – så man måske ikke kommer i betragtning til at give bud på de næste opgaver.

I virkeligheden bør Jørgen Søndergaard derfor have et anerkendende klap på begge skuldre for at stå frem og pege på et af de helt store problemer i branchen; nemlig at aftalegrundlaget, selve byggeriets grundlov AB18, mishandles af bygherrerne, som hensynsløst tager stadig flere forbehold og kræver stadig flere afvigelser.

Byggeriets organisationer må træde i karakter og få sat en stopper for disse respektløse og ødelæggende brud på aftalegrundlaget – ellers vil AB18 reelt være værdiløs.

Læs også: Bygherreforeningen genkender ikke kritikken

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Udvider med 100.000 kvm og lidt til: Havn søsætter nye udbud
Ny prognose: Byggeaktiviteten falder med 30 pct. i år
Suser forbi ny milepæl: Familieejet trælast når 4 milliarder
Cowi køber rådgiver med 280 medarbejdere
Op mod 36 kilometer vandrør i skandaleramt supersygehus skal nu udskiftes
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172