23948sdkhjf

Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på

Håndværkerne bliver præsenteret for udbud af hospitalsombygning i løbet af kort tid

Sygehuset i Middelfart bliver omdannet til et nærhospital, og samtidig rykker Rygcenter Syddanmark fra sygehusbygningerne til Kolding Sygehus.

Det står klart, efter både byrådet i Middelfart Kommune og regionsrådet i Region Syddanmark har godkendt hærhospitalsprojektet, fremgår det af en pressemeddelelse fra regionen.

Regionsrådet har samtidig givet grønt lys til, at Rygcenter Syddanmark skal flytte til Kolding Sygehus for at skabe plads til de ønskede kommunale og regionale sundhedstilbud i nærhospitalet.

Etableringen af rygcenteret i de eksisterende bygninger på Kolding Sygehus betyder, at sygehuset må foretage en række ombygninger og afdelingsrokeringer. De vil bygge videre på den gennemgribende renovering og udbygning, som Kolding Sygehus gennemgik i perioden 2014-2016

Den samlede pris for etablering af et fremtidssikret og moderne rygcenter på Kolding Sygehus bliver 19,6 mio. kr., mens de mange rokeringer og ombygninger vil koste 27,7 mio. kr.

Håndværkerydelser i Kolding ventes at løbe op i 15,7 mio. kr., og udbud og licitation vil ske henover april / maj 2023 efter regionsrådets godkendelse, fremgår det af referatet fra regionsrådets møde den 27. marts.

Kommunale sundehdstilbud

Med beslutningen ligger det fast, at nærhospitalet i Middelfart skal indeholde kommunale sundhedstilbud som rehabiliteringspladser, sygeplejeklinikker, akutsygepleje, sundhedspleje, socialpsykiatriske funktioner og et fælles telemedicinsk center.

Fra regional side etablerer blandt andet et daghospital samt indflytning af lokalpsykiatrien. Derudover er der i dag en række tilbud i sygehuset, der fortsætter, så som smerteklinikken, røntgen, høreklinikken, jordemoderkonsultation og blodprøvetagning.

Rokaderne på Kolding Sygehus vil så vidt muligt blive gennemført i år, så et samlet Rygcenter Syddanmark kan rykke ind på Kolding Sygehus i 1. kvartal 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125