23948sdkhjf

Nu begynder byggeri af højspændingsstation til trecifret millionbeløb

Lokalt entreprenørfirma står for jordarbejde og støbning af fundamenter til de tekniske anlæg nær Holstebro

Vind- og solenergi sætter stadig større præg på Vestjylland, og nu er entreprenører i gang med at forberede byggeriet af en ny 220 kV transformatorstation til et trecifret millionbeløb lidt vest for Holstebro. 

Den skal behandle strøm fra den nye Thor Havvindmøllepark, som bliver landets største og kommer til at ligge i Nordsøen vest for Thorsminde.

Den nye 220 kV højspændingsstation ved Holstebro bygges som nabo til den nuværende 400 kV station Idomlund, der er et af knudepunkterne i den danske elforsyning. Herfra skal der også opsættes en ny 400 kV-luftledning mod syd ned mod grænsen til Tyskland.

Det er det statslige selskab Energinet, der står for byggeriet i Holstebro. 

Efter en indbudt licitation har entreprenørfirmaet Kaj Bech fra Holstebro vundet opgaven med jordarbejde og støbning af fundamenter til de tekniske anlæg.

- Det er et firma, som vi har samarbejdet med tidligere og har gode erfaringer med, fortæller projektleder Martin Hinrichsen fra Energinet.

Flere opgaver i området

I området ved den nye højspændingsstation har Skovgaard Energy planer om at opføre et PtX-anlæg, der skal omdanne strøm til brint.

- I det hele taget er der planer om en række energiprojekter omkring Holstebro, og vi har en god dialog med Holstebro Kommune om alt det, der skal til, siger Martin Hinrichsen.

Energinet løser flere opgaver i forbindelse med Thor Havvindmøllepark. Selskabet er også gået i gang med at bygge en ny 220 kV højspændingsstation ved Volder Mark nord for Nissum Fjord. Herfra skal strømmen sendes i et nyt 30 km langt 220 kV-kabel til den nye højspændingsstation ved Holstebro.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125