23948sdkhjf

Detailkæmpe vil investere flere hundrede millioner i Aalborg

Rådmand glæder sig over, at "lidt af en øjebæ" kan blive revet ned og erstattet af stort nybyggeri

Coop har allerede investeret et trecifret millionbeløb i at købe et 64.000 kvm område nord for Aalborg. Det skete i starten af 2022

Nu vil detailkæmpen investerer en halv milliard i området, hvor der i dag ligger en Kvickly og enkelte andre butikker. 

Det fortæller Steen Royberg, partner i Nordicals Aalborg, til Nordjyske.dk. Erhvervsmægleren har været med i processen fra starten, da selskabet har en strategisk samarbejdsaftale med Coop.

- Den nuværende Kvickly og de andre bygninger bliver simpelthen revet ned. Det er en gammel kartoffelfabrik, der blev bygget om til en centerdannelse nord for Aalborg, forklarer Steen Royberg.

Planen er at en ny dagligvarebutik skal reduceres til blot 4000 kvm, og samlet set er det ønsket i alt at etablere 12 store butikker, og den mindste butiksstørrelse skal være på 700 kvm. 

Desuden er det på den store grund ønsket at etablere en vaskehal, et nyt tankanlæg med ladestandere, samt et fastfood-sted i det sydvestlige hjørne ud mod rundkørslen på 600 kvm. Endelig er der lagt op til at etablere 499 p-pladser.

Lidt en øjebæ

På kommunalpolitisk plan har Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg sagt ja til at sende forslaget om et nyt aflastningsområde med plads til de store udvalgsvarebutikker i fordebat.

- Det har jo været lidt en øjebæ i lang tid. Det har jo ikke set særligt indbydende ud, så det med at få revitaliseret hele det område, det pynter og løfter hele den del af kommunen, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V), til Nordjyske om udsigterne til den store Coop-investering.

Området er i dag i i kommuneplanen udlagt til bydelscenter med mulighed for 12.870 kvm detailhandel.

Nu arbejdes der med en planlægning for stedet som et aflastningsområde med mulighed for etablering af 25.000 kvm detailhandel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125