23948sdkhjf

Coop køber 64.000 kvm grund – byggeplaner om 10 butikker

Detailhandelsvirksomheden Coop har købt en 64.000 m2 stor grund på Loftbrovej i Nørresundby, hvor der i dag ligger både en Kvickly, en Jysk og en Maxi Zoo-butik. Det oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Målet er udvikle området med flere nye butikker, så der skabes et større, attraktivt detailhandelsområde. 

– Vi har gennem de seneste otte år ønsket at udvikle området til glæde for kunderne i Nørre Sundby og omegn. Derfor er vi glade for, at vi har kunne indgå aftale om køb af hele komplekset, siger Coops ejendomsdirektør, Flemming Møller Hansen, i pressemeddelelsen om grundlkøbet.

Planen er at bygge et helt nyt Kvickly varehus, nyt OK tankanlæg og vaskehal samt en række større specialbutikker, der skal gøre placeringen mere attraktiv for kunderne – sammen med Maxi Zoo og Jysk, der fortsat vil være der.  

Coop har allerede lavet en idéskitse for projektet og er i fuld gang med at analysere hvilke typer butikker, der vurderes at være størst behov for. I løbet af de kommende måneder skal planlægningen drøftes nærmere med Aalborg kommune. Visionen er, at der udover Kvickly, OK, Jysk og Maxi Zoo kan blive plads til otte til 10 andre butikker og restauranter. 

Går alt som ønsket, vil den nye Kvickly og øvrige butikker kunne åbne i 2024.

Milliardopkøb 

Investeringen i Nørresundby er den seneste af en række større ejendomskøb i Coop.

Fra 2019-2021 købte selskabet ejendomme for mere end 2 mia. kr. Strategien er at eje de vigtigste ejendomme, mens ejendomme med en dårligere placering lejlighedsvis sælges fra. I 2021 blev der solgt for knap 450 mio. kr. ejendomme. 

Udover de mange køb blev der også bygget mere end 20 udvidelser af Fakta butikker, så de kunne åbne som større Coop 365discount butikker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156