23948sdkhjf

Opsiger aftaler: Vejdirektoratet kører 33 nye udbud i stilling mod sne og slud

Prisen for en række udbud af vintertjeneste blev for høj. Derfor er de annulleret, og nye udbud med bredere sigte på vej

Når vintervejret sætter ind, er det vigtigt at have det rigtige beredskab klar til snerydning og glatførebekæmpelse, så alle kan komme på job, i skole og levere varer.

Til maj udbyder Vejdirektoratet derfor snerydning og glatførebekæmpelse på 33 ruter. 

Denne gang sker det med nye vilkår for leverandørerne, som skal øge konkurrencen. Blandt andet vil fem af ruterne denne gang kunne betjenes med traktorer.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Der blev i 2022 indgået kontrakter på 81 ruter. Af dem har Vejdirektoratet nu har valgt at opsige 33.

Forhandlingssituation 

Kontrakterne blev indgået efter flere udbudsrunder i 2022. På grund af den manglende interesse var det svært at finde leverandører til en række af ruterne, og derfor har det ifølge Vejdirektoratet været dyrt at indgå de pågældende kontrakter. En merudgift, som ikke er dækket af den nuværende bevilling til opgaven, da det samlet set er blevet markant dyrere sammenlignet med det tidligere udbud.

– Vi har haft en god og konstruktiv dialog med branchen om denne opgave, men faktum er, at når få eller ingen byder på en opgave, så stiger prisen. Det er en vanskelig forhandlingssituation at stå i, og det forsøger vi nu at gøre noget ved, forklarer afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen, Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Derfor har Vejdirektoratet haft fokus på at skabe mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven - her iblandt landmænd og maskinstationer.

Kontrakterne bliver eksempelvis delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører får mulighed for at løse opgaven.

– I sidste ende handler det om at kunne løse opgaverne med de midler, som vi har til rådighed, og derfor ser vi gerne mere konkurrence på området, siger Tania Udengaard Sørensen, som håber at modtage flere bud på ruterne.

Ruterne udbydes i starten af maj med frist i juni.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141