23948sdkhjf

Muffbyg-konkurs: Kreditorer kræver ny og "uvildig" kurator

Underleverandører fra Sjælland er utrygge ved sammensætningen af advokater i konkurssagen om esbjergensisk entreprenør

Spillet om Muffbyg A/S og resterne af entreprenøren fra Esbjerg er så langt fra slut.

De to kurator, som er på sagen, varetager ikke kreditorernes interesser tilstrækkeligt. Sådan lyder i hvert fald meldingen fra Zelimir Pavlovic, der ejer P.C. J. Entreprise ApS.

Den nordsjællandske entreprenør er del af den gruppe leverandører, der arbejdede for Muffbyg A/S på Cirkelhusene i Køge, og som nu kræver en tredje kurator:

- Vi føler, at der behov for, at der skal en ny kurator ind, som skal kigge hele sagen igennem. Vi vil have en uvildig advokat, som i højere grad varetager vores interesser, siger Zelimir Pavlovic.

Pt. er der to kuratorer på sagen. Den ene er advokat Anders Hvidberg Plum, Andersen Partners i Kolding, som er udpeget af skifteretten i Esbjerg efter ønske fra Muffbyg A/S. Efterfølgende bad to garantiselskaber skifteretten om at få indsat en af Danmarks mest erfarne advokater i store konkurser i entreprenørbranchen som medkurator, advokat Henrik Steen Jensen, Holst Advokater.

Men det er ikke godt nok for en gruppe sjællandske kreditorer.

- Vi er i tvivl om, hvilke interesser de egentligt varetager. Fornemmelsen er at alle os, som har udført opgaverne, som foruden penge også har ofret blod, sved og tårer på projektet, står bagerst i køen, siger Zelimir Pavlovic.

 Derfor er der anmodet om et såkaldt kuratorvalg, hvor Skifteretten i Esbjerg den 31. marts skal tage stilling til, om endnu en kurator skal med ombord i behandlingen af konkursboet.

Mangler millioner

Muffbyg A/S valgte d. 6. marts at indgive en konkursbegæring. Den kom efter flere ugers skriverier om manglende betaling fra flere underleverandører.

Konkursen bliver af lokalmediet JydskeVestkysten kaldt for en af de største og mest omfattende konkurs-rivegilder i Esbjerg siden krakket i Varde Bank i begyndelsen af 1990erne. 120 ansatte har fået deres opsigelse i forbindelse med konkursen.

Men Muffbyg-konkursen berører ikke kun de lokale. Den trækker tråder i hele landet. På Sjælland står flere underleverandører og mangler betaling fra deres arbejde, blandt andet på boligprojektet Cirkelhuset i Køge, der bestod i alt af 120 boliger fordelt på 3-5 etager og 7.000 m2.

En af dem er altså virksomhedsejeren Zelimir Pavlovic. Han fortæller, at han savner fem mio. kr. fra Muffbyg A/S. Han regner ikke med at se pengene, men vil kæmpe:

- Det har sat os i besværlig situation, for det er mange penge, og derfor forsøger vi selvfølgelig at få alt det arbejde ind, som vi kan, så vi forhåbenligt kan komme på den anden side, siger Zelimir Pavlovic.

Kurator Henrik Steen Jensen oplyste torsdag til JyskeVestkysten, at der fortsat pågår drøftelser i relation til en mulig samlet overdragelse af aktiviteter til firmastifter Jakob Muffs nystiftede selskab Muffbyg ApS.

Lokalmediet skriver også, at flere tidligere Muffbyg-ansatte er blevet bedt om at møde på arbejde mandag morgen og genoptage arbejdet.

Kurator Anders Hvidberg Plum, har tidligere fortalt Licitationen - Byggeriets Dagblad, at MuffByg skyldte et et "anseeligt millionbeløb".

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hverken kuratorer og tidligere direktør og ejer, Jakob Muff.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141