23948sdkhjf

DBU fraråder fælles hop: I Holland gik det galt

De danske roligans skal i den grad leve op til navnet, når Danmark torsdag aften møder Finland i EM-kvalifikationskampen, som spilles i parken. For det bliver uden kordinerede hop på tribunen

Kordinerede hop fra tusindvis af fans kan i momenter overskride i de normer, som blev anvendt ved Parkens etablering. Det er konklusion fra Rambøll, der i en rapport bestilt af Parken Sport & Entertainment, PSE, fraråder koordinerede hop fra fangrupper på B-tribunen.

Torsdag formiddag drager ca. 100 rød- og hvidklædte fodboldfans fra Roliganklubben Bornholm til København for at deltage i 'Den Røde Mur', og formand Finn Nielsen er ikke imponeret over problemerne i Parken.

- På stemningstribunen hopper vi jo i 90 minutter, siger Finn Nielsen:

- Det duer jo ikke, at vi ikke må hoppe. Vi er jo nødt til at være sikre på, at stadion kan holde til, at vi er der. Hvad vil de gøre, hvis folk hopper, smider de os ud? spørger Finn Nielsen.

Hollandsk stadion faldt sammen

Ifølge PSE regnede man ikke med fyldte stadions, da man tilbage i start halvfemserne påbegyndte byggeriet, og meldingen fra nationalstadionets ledelse er klar: Overholder fansene ikke de nye regler, må man tage andre løsninger i brug:

- Sker det ikke, kan vi blive nødsaget til at skære markant i kapaciteten eller ændre tribunen til en siddende tribune, siger Jacob Lauesen, adm. direktør for F.C. København og Parken i en pressemeddelelse.

Det er før sket, at fans i ekstase har ført til kollapsende tribuner. Et af de seneste eksempler skete tilbage i 2021, da Nijmegen og Vitesse bragede sammen i den hollandske Æresdivision. Her faldt en tribune sammen.

Ifølge den hollandske journalist fra De Gelderlander, Eric Reijnen Rutten, som har dækket historien tæt, var tribunen ikke beregnet til stående og hoppende fans. Tværtimod. Det var nemlig en tribune med siddepladser, men det holdt ikke de energiske fans fra jubel hopperiet. Heldigvis faldt tribunen ned på en container, hvilket afværgede den mulige katastrofe.

I Holland er det kutyme, at et stadion tjekkes hvert år, så man sikrer, at konstruktionen intet fejler. De undersøgelser er blevet opjusteret yderligere efter ulykken.

Ifølge Eric Reijenen Rutten er sagen om den kollapsende tribune heller ikke slut endnu. Den hollandske klub NEC Nijmegen og kommunen er nemlig ikke blevet enige om, hvem som havde ansvaret for tribunen.

Kritik fra Kvist

Kritikken af forholdene på tribunerne er tilsyneladende ikke ny. Den 21. marts oplyste Parken Sport & Entertainment, at den mangeårige FCK’er William Kvist forlader Parkens bestyrelse og ikke genopstiller til bestyrelsen ved den kommende generalforsamling i april.

Kvist blev efter eget udsagn bedt om at gå netop på grund af uenigheder om blandt andet tribunernes tilstand, oplyser Kvist på Facebook.

- Ejerkredsen ønsker ikke længere min tilstedeværelse. Jeg forstår deres øns­ke. For jeg har ikke været nem at have i be­sty­rel­sen, skriver han:

- Jeg har kæmpet mod kun at se FCK som en forretning. Vi skal f.eks. ikke udbetale udbytte, når vi har faciliteter på 10’eren, der træn­ger til en kærlig hånd og tribuner i Parken, vi ikke må hoppe på, lød det fra William Kvist.

Det har ved deadline ikke været muligt at få en uddybende kommentar William Kvist.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at få en kommentar fra både Parken og DBU, men de ønsker ikke at kommentere sagen yderligere og henviser til deres pressemeddelelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109