23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bliv klogere på veje og tilgrænsende rettigheder

LIFA sætter i samarbejde med HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB særligt fokus på tre områder, hvor administrationen af offentlige veje og private fællesveje kan give anledning til juridiske udfordringer.

Kurset er sammensat af en god blanding af teori og praksis, og vi giver dig flere brugbare redskaber, du kan benytte dig af i dit daglige arbejde. Udgangspunktet for kurset vil være praktiske eksempler, hvori vi forsøger at identificere og diskutere de klassiske udfordringer.

De tre hovedområder er:

Vejmyndighedens flerdobbelte rolle
Vi dykker nærmere ned i kommunernes funktion som vejmyndighed og de regler, som kommunerne skal overholde ved administration af offentlige veje og private fællesveje. Som ejer af de kommunale veje har kommunen ejerrettigheder. Dermed er kommunen vejmyndighed for både offentlige (kommunale) veje og private fællesveje. Derudover har kommunen som myndighed også ansvar for en lang række opgaver på andre områder såsom plan- og byggemyndighed over for vejens naboer og som tilsynsmyndighed i forhold til forsyningsanlæg, der placeres i vejene. Det er vigtigt, at de forskellige roller håndteres korrekt. Derfor stiller vi bl.a. skarpt på de forvaltningsretlige regler og principper.

Private fællesveje – vejens naboer og kommunens rolle
På området vedr. de private fællesveje og administrationen af disse kan der være særlige udfordringer og hensyn f.eks. i forhold til, hvilke rettigheder og pligter naboerne til vejen har. En typisk problemstilling er f.eks. spørgsmålet om, hvor grænsen går for kommunens rolle og kompetence i forhold til den private fællesvejs naboer. Vi vil derfor belyse vejrettens betydning for kommunens administration af vejen, samt hvem der har vejret.

Vejens fleksible anvendelse
Der er flere muligheder for at benytte veje til andet end færdsel, da efterspørgslen efter fleksible byrum er stigende. Det kunne f.eks. være vejarealer, der ligeledes kan fungere som opholds- og legearealer, eller vejarealer, der udnyttes til klimasikring, f.eks. som skybrudsveje. Især i de større byer er der efterspørgsel på arealer til udeservering og anden mulighed for kommerciel anvendelse af vejarealer. Vi går derfor nærmere i dybden med de muligheder og udfordringer, der opstår i den slags situationer.

Målgruppe
Ansatte i kommuner og andre, der arbejder med veje i det daglige.

Tidspunkt
Onsdag, den 3. oktober 2018
Kl. 9.00-12.00

Hvor
Horten
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup

Tilmeld mig nu!

LIFA A/S Landinspektører
Lucernemarken 1
5260 Odense S
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20937289
P nummer: 1002895732

Kontaktperson

MVB
Morten Valter Bech
Marketingschef
+45 63136990 mvb@lifa.dk

Send til en kollega

0.062